Vrei sex de calitate?

0
1559

Întreab-o: „Care a fost cea mai bună partidă de sex de până acum?“

Când să pui întrebarea

După sex. Conform cercetărilor, cu cât cuplurile vorbesc mai mult după, cu atât crește gradul de satisfacție sexuală, spune Amanda Denes, expert în discuții de budoar, de la UConn. „Sentimentul de siguranță și satisfacție vă va ajuta pe amândoi să fiți mai deschiși“, susține ea. Motivul? Orgasmul inundă creierul cu oxitocină, „hormonul îmbrățișă­rilor“, în timp ce nivelul de cortizol, hormonul stresului, este în scădere. Astfel, tranziția va fi lină.

De ce funcționează

Această întrebare simplă (la care trebuie să răspunzi și tu) îți oferă o perspectivă asupra preferințelor partenerei. Fiecare dintre voi va afla sau i se va reaminti ce funcționează cel mai bine. Aceasta este esența comunicării sexuale, spune ­Denes – să vorbiți despre ce și cum vă place. Nu omiteți niciun detaliu: mediul, timingul, poziții, unghiuri, tipuri de atingeri. Toate acestea sunt informații valoroase care vor îmbunătăți viața sexuală. Și, cine știe? Poate vâltoarea amintirilor vă va inspira să încercați o reconstituire.

Câștigul

„Să vorbiți despre sex va fi tot mai ușor“, spune Sean Horan, expert în comunicare la Texas State University. Ca la orice aptitudine, cu cât exersezi mai mult, cu atât e mai simplu. Un aspect important, deoarece comunicarea sexuală e asociată cu satisfacția sexuală și pasiunea, potrivit unui studiu recent din Journal of Sex Research. Studiul arată și că partenerii satisfăcuți sunt mai dispuși să pună în aplicare ideile din reviste. (Ai prins aluzia?)

 

Alte lucruri utile…

Băuturile îndulcite cresc riscul de prediabet

Mai era cazul să-ți spunem că zahărul nu este bun?

Persoanele care consumă băuturi îndulcite cu zahăr (băuturi carbogazoase cu sau fără cafeină, cu alte tipuri de zaharuri, precum și băuturi îndulcite necarbogazoase și sucuri din fructe) și băuturi dietetice (cu sau fără cafeină și îndulcite prin mijloace artificiale) prezintă un risc mai mare de a dezvolta prediabet, conform unui studiu din Journal of Nutrition, efectuat la Universitatea Tufts din Statele Unite pe o perioadă de 14 ani. Cei care le‑au consumat săptămânal (aportul mediu de șase porții a câte 350 ml) aveau un risc cu 46% mai mare de a dezvolta prediabet. Sucurile dietetice nu au contribuit la riscul de prediabet. Un consum periodic de băuturi îndulcite cu zahăr îngreunează procesul prin care organismul controlează nivelurile de insulină, indiferent de greutatea corporală. La noi, există două milioane de persoane cu diabet şi alte trei milioane de persoane cu prediabet, potrivit datelor din 2014.

Sfaturi de grooming

De Ioana Vasile

Fața mea se usucă de la frig. Crema hidratantă nu mă ajută. Ce să fac?

E posibil să nu folosești crema care ți se potrivește. Hidratarea e o nevoie de bază pentru orice tip de piele, dar cremele hidratante sunt de mai multe feluri, cu ingrediente diferite, care răspund nevoilor specifice tipului de ten pe care îl ai. Dacă nu știi ce tip de ten ai, află înainte să dai banii pe un produs pentru față. O altă variantă pe care ai putea să o încerci e să folosești uleiuri pentru față, în locul cremei. Uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de măceșe, de migdale sau chiar de avocado fac minuni pentru piele. Aplică folosind pipeta câteva picături pe față, apoi masează până când produsul pătrunde în piele. Poți observa efectele benefice chiar din prima zi de utilizare.

Care ar fi cel mai OK cadou de beauty pentru o fată în afară de parfum?

Nici parfumul nu este neapărat cea mai bună alegere pentru o fată, decât dacă ești sigur că știi pe care și-l dorește. Altfel, dacă nu îi place, riști să îl facă mai departe cadou, pentru că nu-l va purta. Ferește-te să îi oferi produse cosmetice pentru față (care îi pot transmite mesajul că are nevoie să arate mai tânără) și de machiaj. Orientează-te către zona de relaxare. Cumpără-i o cremă de corp care miroase plăcut și arată prețios sau un tratament relaxant la SPA. Pentru cea de-a doua variantă, s-ar putea chiar să te alegi cu invitația de a o însoți.

Articol preluat din ediția de februarie 2017.

Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/ThinkStock.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here