Pori mici, probleme mici

0
232

De Dan Michel. Adaptare de Ioana Vasile. Foto: Guliver/ThinkStock.

Pielea ta se cojește

Pielea pierde constant celule moarte – este procesul de regenerare. Reziduurile pe care le observi, împreună cu sebumul, rămân în pori și devin puncte negre prin oxidare.

Hidratează-te și pe dinăuntru, și pe dinafară. Pielea uscată poate agrava situaţia, așa că îţi recomandăm să aplici o cremă imediat după ce faci un duș (mai ales dacă este unul fierbinte, cu aburi). Și bea multă apă – medicii dermatologi recomandă un consum de șase-opt pahare pe zi.

Pielea ta se lasă 

Vârsta, alimentaţia și razele solare sunt factori care descompun proteinele de colagen și elastină, responsabile de fermitatea pielii. Când acest lucru se întâmplă, porii nu mai au același suport și se dilată.

Consolidează baza Retinolul, un derivat din vitamina A, stimulează sinteza colagenului. Folosește un serum-tratament cu 20% retinol, o dată la două zile (aplică-l seara). Îţi recomandăm Resist Intensive Wrinkle Repair Serum de la Paula’s Choice, 199 lei.

Porii tăi se dilată

Amintește-ţi cum se comportă banda de la slipul tău vechi – cu cât îl ai de mai mult timp, cu atât și-a pierdut mai mult din elasticitate. Așa se întâmplă și cu pielea ta dacă nu o reîmprospătezi.

Șlefuiește-te Exfoliază o dată sau de două ori pe săptămână. Îndepărtând celulele moarte, nu le vei lăsa să intre în pori și să formeze puncte negre sau infecţii. Folosește Masca exfoliantă cu extract de măsline de la Apivita, 50 lei.

Scapă de puncte negre în mod corect

Patru metode de a-ți elibera porii, fără să rămâi cu cicatrici.

Blackhead&Pore Clearing Duo, Murad

Ai nevoie de un produs care ajută la extragerea punctelor negre și de unul care stopează producerea lor. Kitul curăță zona imediat și sigilează porii, pentru ca pielea să rămână curată. Disponibil în magazinele Sephora, 255 lei.

Plasturi Pore Strips, Montagne Jeunesse

Aplică acest tip de plasturi o dată la câteva săptămâni . Tot ce trebuie să faci este să îi aplici pe pielea umedă de pe nas și să aștepți 15-20 de minute. Trage benzile ­dintr-o singură mișcare (nu te va durea). Produsul nu lasă semne. Preț: 12 lei.

Tweezerman No Slip Skin Care Tool

Un instrument excelent pentru îndepărtarea punctelor negre, asemănător celor care se folosesc în salon. Capătul rotund se pune în jurul acestora și se presează până când acestea ies din piele. 12 dolari, ­tweezerman.com.

Hydrafacial, un tratament dE salon

Dacă problema e serioasă, lasă-te pe mâna specia­liștilor. Un instrument cu vacuum, eficient, dar care nu distruge pielea e acționat de estetician. În 15 minute, tenul arată mult mai bine. Noblezza Beauty Lounge, 400  lei/ședință.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here