(P) Cele mai importante criterii în alegerea unui laptop nou

0
190

Ecranul

Începând cu ecranul, trebuie mai întâi să te decizi cu privire la diagonală. Cele mai multe laptopuri sunt de 13 sau 15inchi, care va fi o alegere fericită pentru cei mai mulți. De asemenea, dacă dorești ceva chiar mai portabil sau în cazul în care rareori o să fie nevoie să tedeplasezi cu el, poți opta pentru 11 sau 17 inchi.

Amintește-ți că dimensiunea ecranului va avea un impact asupra multor aspecte, cum ar fi greutatea laptopului sau tipul de tastatură și chiar a numărului de porturi care pot fi montate.

Procesorul

După cum știi, procesorul este inima calculatorului și are un impact mare asupra modului în care acesta funcționează. Procesorele Intel® Pentium® șiIntel® Celeron® sunt ideale pentru activitățiuzuale, precum redactarea documentelor, ascultarea de muzică, vizionarea de filme și, bineînțeles, navigarea pe Internet.

Pentru activități mai intense, precum editarea video, care necesită performanțe superioare, este bine să te orientezi către procesoareleIntel® Core™ i3, Core™ i5, Core™ i7. 

Stocare și memorie

Este foarte ușor să faci confuzie între stocare și memorie. Stocarea se referă pur și simplu la spațiul folosit pentru a stoca programe și fișiere, iar memoria stochează temporar informații în timp ce folosești computerul.

În ambele cazuri, este de preferat ca PC-ul să dețină cât mai mult spațiu. Majoritatea laptopurilor accesibile vor veni cu un spațiu de stocare decent de 1TB, prin intermediul unui hard disk, dar numai cu 4GB de memorie RAM. Dacă optezi pentru un laptop cu SSD sau cu un minim de 8 GB de RAM, performanțele sporesc iar autonomia bateriei crește simțitor.

Software

Când vine vorba despre sistemul de operare, ai de ales între laptopuri cu Windows 10, Linux sau FreeDOS, adică fără sistem preinstalat și în acest caz trebuie să îl cumperi separat sau să îl instalezi pe cel pe care îl ai acasă.

Atunci când îți cumperi un laptop asigură-te că are exact ceea ce ai nevoie, cele mai bune specificații posibile, pentru bugetul alocat.

În funcție de scopul pentru care îl vei folosi, poate fi necesar să te asiguri că are o unitate optică pentru CD-uri/DVD-uri. De asemenea, asigură-te că are porturile potrivite, cum ar fi HDMI, Ethernet și USB – nu presupune că le are pe toate.

Acestea sunt principalele criterii de care trebuie să ții cont când vrei să îți cumperi un laptop. Acum ai la dispoziție o gamă variată de modele și culori, de la laptopuri clasice la laptopurile 2 în 1, fie cu model detașabil (ecranul se detașează de tastatură si poate fi folosit ca tabletă) sau model convertibil (ecranul se răsucește la 360 de grade), pentru a alege laptopul potrivit nevoilor tale.

Dacă ești în căutarea unui laptop nou, alege din oferta de la Media Galaxy.

Vizual-PBI-Consumer-MG-[800x465-px]-v2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here