Meriți un upgrade

0
241

De Angela Giannopoulos. Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Ilustrație: James Graham.

Cumpără cele mai ieftine bilete de avion posibile

Dacă vrei să obții cel mai mic tarif, cumpără biletele cu una-patru luni în avans, potrivit unei analize vola.ro. Folosește alertele speciale de pe vola.ro/alerta_tarif.
Vezi mai jos alte trucuri pentru când să cumperi (pentru noiembrie 2015 – februarie 2016).

Screen Shot 2016-01-28 at 09.45.01 copy

Petrece mai puțin timp la coadă

Evită aglomerația de la aeroport prin cumpărarea serviciului de îmbarcare prioritară. Pentru 18 lei/zbor per pasager, dacă o achiți online, poți să treci primul de poarta de îmbarcare, iar dacă deplasarea se face cu autobuzul, ai un loc în față.

Rezervă o cazare last-minute

Pentru călătoriile în afară, descarcă aplicația Hotel Tonight, spune Samantha Brown, o fostă realizatoare -Travel Channel. Este utilă în special celor care își lasă rezervările pe ultima sută de metri, oferind prețuri cu până la 70% mai mici decât site-urile hotelurilor.

Obține vederea cea mai bună

„Gratuitățile nu-și au locul la recepție“, spune Tomsky. Așa că, la check-in, mulțumește-i persoanei care te ajută și spune-i: „Apreciez tot ce poți face pentru a-mi îmbunătăți șederea aici“. Apoi oferă-i un bacșiș de 10-20 de euro. „Dacă au o cameră mai bună disponibilă, vor face orice pentru a-ți facilita cazarea acolo“, spune el.

Fă-ți chek-in-ul din timp

„În general, nu sunt suficiente camere libere pentru a-i caza pe toți cei care sosesc înainte de ora 14“, spune Tomsky. Învinge mulțimea. „Sună devreme și roagă-i să te preînregistreze pentru o cameră disponibilă“, adaugă el. „Dacă există, ți-o vor păstra.“ Și întreabă numele angajatului; vei avea nevoie de el mai târziu.

Ce fac dacă am rezervat o cameră din timp?

„E posibil să anulezi rezervarea fără să plătești vreo taxă“, spune Jacob Tomsky, autorul cărții Heads in Beds. Sună la recepție și roagă-i să-ți mute rezervarea la o dată mai târzie. Apoi, după o zi, sună înapoi să anulezi. Este o înșelătorie minoră, dar la fel este și minibarul.

Și ce dacă ai ratat cel mai bun moment?

Vești bune: începutul anului e ideal pentru a călători neprogramat. Preţurile biletelor de avion pentru mai mult de 30 de destinaţii din Europa scad chiar şi de trei ori în luna ianuarie, ­ajungând la sub 50 de euro ­pentru un bilet dus-întors către Barcelona, ­Londra sau Paris, susține vola.ro.

Linia de sosire

„Timpul petrecut departe de birou te poate face mai productiv“, spune Adam Sacks, președintele diviziei de turism de la Oxford Economics. Spune-i asta și șefului tău.

Articol preluat din ediția de noiembrie 2015.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here