Cum să ai zile mai productive

0
1057

De Jada Green. Adaptare de Cristiana Cornea. Foto: Fotolia.

În loc să stai peste program pentru a-ţi termina task-urile, ia în calcul ponturile de mai jos pentru a-ti creşte productivitatea la birou.

1. Munceşte 52 minute, ia pauză 17 minute

Este un program pe care oamenii foarte productivi îl urmăresc, conform unui studiu condus de DeskTime, o aplicaţie care îţi monitorizează eficienţa în raport cu timpul consumat. Ce-i drept, după programul acesta, ar însemna să ai două ore pauză în fiecare zi. Această strategie se aplică mai mult în cazul în care lucrezi la ceva foarte complicat sau obositor.

2. Ascultă melodia preferată

În momentul în care ai un deadline şi începi să devii stresat, pune pe fundal melodia preferată. Ai grijă, însă! Cercetările în Psihologia Cognitivă Aplicată spun că muzica pop cu versuri îţi poate afecta memoria şi înţelegerea, spre deosebire de lucrul în linişte sau cu muzică instrumentală.

3. Ascunde-ţi telefonul

Cu siguranţă, scroll-ul pe Instagram nu te va ajuta să îţi rezolvi sarcinile mai repede. Dar studiile de la Universitatea din Southern spun că, simplul fapt că îţi ţii telefonul pe birou, te distrage de la a-ţi rezolva sarcinile în timp util. Poate sună ciudat, dar răspunzând fiecărui mesaj şi apel, rişti să faci de două ori mai multe greşeli decât atunci când nu ai telefonul în zona de lucru.

4. Găseşte perioada din zi cea mai productivă pentru tine

Sunt anumite momente ale zilei când eşti cel mai productiv. Poate fi ori după cafeaua de dimineaţă, ori după turele de alergat. ,,Daca urmaresti momentele acestea şi profiti de ele la maximum, îţi vei termina mult mai rapid lista de lucruri de rezolvat”, spune Kathryn McKinnon, Executive Coach la Harvard Business School. Dacă pierzi majoritatea timpului tău răspunzând la e-mailuri sau alte sarcini care nu sunt o prioritate, nu vei mai avea energie pentru cele mai importante sarcini de pe listă.

5. Ia pauză de la e-mail

Există regula 6-12-6, iar dacă o urmezi, vei fi mai productiv. Trebuie să îţi verifici mailul dimineaţa devreme (6 a.m.), la prânz (12 p.m.) şi la sfârşitul zilei de lucru (6 p.m.). În plus, dacă cineva are nevoie urgentă de tine, te va suna sau va trece pe la biroul tău. Altfel, mailurile pot aştepta.

6. Fă lista de sarcini cu o zi înainte

Înainte să îţi închei ziua, pregăteşte lista pentru mâine. Pentru că eşti în mood-ul de job, această acţiune îţi va lua câteva momente. ,,Dacă mai stai 15 minute la finalul zilei, vei salva o oră din dimineaţa următoare”, spune Sexton.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here