Cum să ai mereu dreptate într-o discuție

0
281

De Jada Green. Adaptare de Cristiana Cornea. Foto: Fotolia.

Fii sigur pe tine – chiar şi când nu ai dreptate

Atuni când îţi spui părerea, evită să spui: ,,Sunt aproape sigur că…” sau ,,Am auzit eu că…” ,,Dacă ceea ce spui nu indică o siguranţă de 100%, îi oferi oponentului tău şansa să îţi atace argumentul”, spune Salem. Chiar dacă nici tu nu crezi ceea ce spui, spune-o în aşa fel încât să pară că eşti foarte sigur de veridicitatea argumentului tău.

Fii atent la greşelile adversarului tău

Vrei să îţi intimidezi prietenul? Atunci insistă pe singurul lucru din argumentul lui despre care ştii sigur că e greşit. ,,Transformă micile lui scăpări în avantaje pentru tine, transformându-le în puncte-cheie ale discuţiei”, sugerează Salem. Va avea puţin timp să revină pe linia de plutire, iar tu eşti deja cu un pas înainte.

Creează o barieră

Poate fi o tactică puţin egoistă, însă eficientă: ţine mereu ceva în mâna atunci când îţi argumentezi opinia, fie că vorbim de telefonul mobil, un stilou sau o pereche de ochelari. Obiectul din mâna ta va devia atenţia oponentului tău.

Ia poziţie

După exemplul preşedinţilor sau profesorilor, poziţionează-te deasupra adversarului tău. Dacă el stă pe scaun, ridică-te în picioare pentru a crea un soi de autoritate. ,,Este o mişcare de putere”, spune Salem.

Prefă-te că cedezi

Nu te lăsa prins într-o discuţie fără sfârşit. În schimb, zâmbeşte şi spune-i rivalului tău: ,,OK, dacă spui tu!” El este conştient că nu renunţi cu adevărat, dar nici nu mai poate lupta. Poate părea că tu pierzi lupta, dar terminând în termenii pe care tu îi vrei, te face pe tine câştigător.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here