Vasectomia devine un fel de ieșit în oraș cu băieții

0
2190

Procedura de contracepție numită vasectomie începe să devină „o plimbare în parcˮ, cel puțin în rândul bărbaților americani. Mai exact, o băută cu prietenii, după cum aflăm dintr-un articol publicat de Wall Street Journal.

Vasectomia, adică sterilizarea permanentă prin întreruperea canalelor deferente, e cea mai sigură metodă de contracepție pentru bărbați, șansele fiind de 1 la 2000 să lași o femeie gravidă. Mai mult, se pare că pot îmbunătăți viața sexuală – un sondaj realizat de Universitatea din Stanford în 2015 spune că bărbații sterili fac sex de 5,9 ori în medie pe lună, în timp ce restul de 4,9 ori (e alegerea ta dacă acel +1 contează).

Pe aspectele pozitive par să insiste și clinicile private care „opereazăˮ în domeniu, ba chiar unele dintre ele au ajuns să-și răsfețe clienții în zilele de recuperare cu băutură, mâncare și alte distracții, alături de cei mai buni prieteni – un fel de „zi la spaˮ pentru bărbați. O clinică din Iowa chiar dă de înțeles într-o reclamă că n-ar fi rău ca operația să se realizeze în timpul celei mai aglomerate perioade a campionatului de baschet, tocmai ca bărbații să privească „în linișteˮ meciurile. Sau împreună cu cel mai bun prieten, de-aici și termenul Brosectomie.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here