Vă mutați împreună? Cele 3 achiziții esențiale de care să te ocupi tu

0
2616
va mutati impreuna

V-ați hotărât să faceți acest pas? Minunat. Urmează o perioadă frumoasă, dar și plină de provocări „administrative”. E momentul în care se întâlnesc oficial două stiluri diferite de viață, cu nevoi și tabieturi la feminin și la masculin. Asta vine la pachet și cu discuții serioase despre amenajare, liste de cumpărături și planuri de cheltuieli.

Da, cele mai multe dintre femei adoră proiectele de amenajări interioare (și colindă pe Pinterest pentru asta). Și probabil că ar fi bine să te lași pe mâna iubitei tale când vine vorba de decorat și alesul culorilor pentru pereți.

Însă, pentru ca noua casă să fie pe gustul amândurora, ai grijă să contribui cu aceste 3 lucruri indispensabile pentru bărbați. Alege-le cu grijă și ochi tehnic și „cuibușorul” vostru va fi cu adevărat perfect și pentru tine, și pentru ea.

Aparatul indispensabil pentru confortul pe timp de vară

Când vii de la serviciu, vrei să desfaci o bere rece, să te relaxezi, să citești ceva sau să urmărești un serial. Dar cum temperaturile tot sar de 30 de grade, e cam greu să te simți în largul tău între patru pereți și parcă îți vine să fugi la o terasă.

Știai că temperatura ambientală optimă pentru metabolismul unui bărbat este de 22 de grade Celsius? Vara, singura modalitate să o obții este să îți montezi un astfel de aparat de aer condiționat, cu reglaje inteligente ale temperaturii și ale vitezei aerului, în funcție de cât de mare e camera și de nevoi.

Mai mult, pe durata nopții, spun specialiștii, temperatura camerei nu ar trebui să depășească 19 grade Celsius. Asta e ușor de rezolvat, pentru că noile modele au și moduri speciale nocturne – aparatul răcește și încălzește treptat atmosfera ca să puteți  dormi bine, fără să vă preocupați că va fi prea cald sau prea frig.

Nu neglija și celelalte aspecte importante, pe lângă răcoare – umiditatea și puritatea aerului. Un aparat cu adevărat bun are integrate aceste funcții, de curățare a aerului și de dezumidificare, în perioadele ploioase și cu instabilitate atmosferică.

Televizorul…

…Să fie perfect și pentru serile de Netflix în doi, și pentru Champions League, și să se vadă brici atunci când chemi câțiva amici pentru o seară de jocuri pe consolă.

Ca să alegi un televizor perfect, dă o tură prin ofertele magazinelor mari, verifică review-urile online, testează și citește în amănunt specificațiile tehnice.

Consumer Reports îți recomandă să urmărești aceste aspecte cheie:

mărimea: pentru living, e recomandată o diagonală de 120-150 cm;
rezoluția: Ultra High-Definition (UHD) e cea mai performantă rezoluție la acest moment, dar este încă în dezvoltare. Rezoluția HD (1080p) este suficientă pentru cei mai mulți;
conectivitatea: asigură-te că modelul ales are toate porturile de care ai nevoie. Dacă vrei să montezi TV-ul pe perete, ar fi bine ca panoul cu porturi sa fie pe lateral;
– aprox. 60% din televizoarele de azi sunt de tip SmartTV și sunt recomandate, dacă ai un abonament pay-per-view pentru seriale sau dacă vrei să urmărești clipuri de pe YouTube;
– verifică calitatea imaginii din diverse unghiuri de vizionare.

Sistemul audio

De la prima petrecere de casă nouă și până la reuniunile de weekend cu gașca de prieteni, cu siguranță ai nevoie și de „jucăriile” potrivite ca să te bucuri cu adevărat de muzică. La un sistem audio bun ne gândeam, care eventual poate fi parte dintr-un sistem de home cinema. Și aici sunt diverse opțiuni:

– soundbar-ul, compus dintr-o boxă alungită (care se montează în apropierea televizorului) și un subwoofer. Avantaje: dimensiuni mici, costuri scăzute;
– sisteme 2.1 (stereo), compuse din două boxe și un subwoofer. Sunt o alegere precaută, dacă muzica e pe primul loc și sunt mai mult decât suficiente pentru un apartament de dimensiuni normale;
– sisteme 5.1 și 7.1 (surround) ofera experiențe acustice superioare pentru gaming și filme. Calitatea sunetului este foarte înaltă, vei simți că ești în mijlocul acțiunii. Cele 5.1. sunt cele mai populare.

Aceste 3 achiziții importante transformă orice casă într-un loc plăcut, pregătit pentru vizite, petreceri și seri de relaxare în doi. Nu îți rămâne decât să calculați bugetul împreună și să porniți la cumpărături.

Sursa foto: Shutterstock
(P) Articol realizat împreună cu Beko

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here