Ultima strigare pentru relația voastră

0
280

Editate de Laura Tedesco. Adaptare de Eris Nakuci și Irina Mereacre. Foto: Levi Brown.

Două persoane care beau de rup ar putea avea o relație instabilă, sugerează un studiu din Journal of Studies on Alcohol and Drugs. Cuplurile tinere care au băut mult – patru și cinci băuturi alcoolice, de două-trei ori pe săptămână – au fost mai predispuse să se despartă în decursul a șase ani, față de cele care au băut cu moderaţie. „Un interes comun pentru alcool ar putea indica iniţial o compatibilitate, însă, în timp, băutura poate încuraja certurile“, spune Jacquelyn Wiersma, autoarea studiului.

 

SFATURI UTILE

Probleme financiare în Paradis?

Bugetele și dorința sexuală nu fac casă bună. Stresul dat de problemele legate de bani scade apetitul sexual în cazul femeilor, nu și al bărbaților, arată un studiu din Journal of Sex & Marital Therapy. „Adesea femeile ţin evidenţa cheltuielilor“, spune Lisa Dawn Hamilton, autoarea studiului, iar asta nu e tocmai un afrodiziac. Planificați-vă cheltuielile împreună: colaborarea ar putea să încingă atmosfera în dormitor.

 

Sedu-o cu… foc!

Atracția sexuală chiar e  primitivă: dacă accepți „provocări demne de un om al peșterilor“ – să faci focul sau să înoți în râuri –, vei fi mai atrăgător în ochii femeilor decât dacă îţi asumi riscuri „moderne“ (să conduci o motocicletă fără cască), arată un studiu de la Universitatea Alaska. Asumarea unui pericol primar îți permite să-ți etalezi forma fizică dobândită pe plan evolutiv, spun cercetătorii. Riscurile erei noastre arată un caracter slab sau lipsa de discernământ. Fă alpinism sau scufundări în apă adâncă – sunt activităţi sexy, susţin participantele la studiu.

 

Ignoranța, un avantaj?

Cu cât o femeie a avut mai puțini parteneri, cu atât viziunea ei asupra propriei căsnicii va fi mai bună. Femeile cu o experiență mai vastă ar putea fi conștiente de alternative, spun cercetătorii. În schimb, istoricul sexual al unui bărbat nu are niciun efect asupra fericirii sale în căsnicie.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here