Uită de punctul G – atinge-o în locul ĂSTA

0
2383
punctul G

De. Foto: picjumbo. Adaptare: Casa de Traduceri

Se pare că “punctul G” este de fapt o zonă erogenă mai mare care cuprinde mai multe organe diferite, a constatat un studiu din Italia.

Cercetătorii numesc această zonă „complexul clitouretrovaginal” (CUV), un termen complicat care include partea anterioară a peretelui vaginal (cea dinspre abdomen), uretra, glandele parauretrale și „rădăcinile” interne ale clitorisului.  

Stimularea acestei regiuni nu numai că îi produce o plăcere imensă – dar poate ajuta și la declanșarea orgasmelor ei vaginale, pe care cercetătorii le descriu ca experiențe care durează mai mult, radiind la nivelul întregului corp.

„Am descoperit prin ultrasunete că masturbarea externă a clitorisului activează circulația sângelui doar la nivelul acestui organ”, spune autorul studiului, Dr. Emmanuele Jannini. „Dar stimularea internă în timpul penetrării poate activa circulația sângelui la nivelul tuturor structurilor CUV”.

În loc să-ți concentrezi atenția pe un singur loc mic, încearcă să țintești întreaga parte anterioară a peretelui vaginal. Pozițiile pe la spate și femeia deasupra sunt două din cele mai bune poziții care să te ajute să stimulezi această zonă, deși ea este diferită la fiecare femeie, spune Dr. Jannini.  

Și îți poți folosi și mâinile. Introdu unul sau două degetele, cu palma în sus, și fă o mișcare de „vino-încoace”. Această mișcare îi va stimula regiunea CUV, spune Dr. Jannini. Vibratoarele special concepute pentru stimularea punctului G pot fi și ele de ajutor la unele femei.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here