STUDIU: Doar 57 de procente din bărbații heterosexuali se masturbează cu regularitate

0
326

De Ali Eaves. Foto: 123RF. Adaptare: Casa de Traduceri

Masturbarea este unul din acele lucruri despre care ai putea presupune că are o rată de participare de 100 de procente, la fel ca respirația, clipitul sau atracția față de Jennifer Aniston.

Realitatea: Doar 57 de procente din bărbații heterosexuali au afirmat că s-au masturbat cel puțin o dată în ultima lună, potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Indiana.

Deși masturbarea este normală și chiar ar putea avea beneficii pentru sănătate, nu înseamnă neapărat că e ceva în neregulă cu tine dacă nu o practici cu regularitate.

De exemplu, ar putea însemna pur și simplu că ai parte de suficient sex cu partenera ta, care te satisface. Mai mult sex duce la mai puțină masturbare la unele persoane, spune dr. Debby Herbenick, coautorul studiului și consultant sexual Men’s Health.

Alți bărbați este posibil să nu se masturbeze pentru că nu sunt interesați de sex, spune Herbenick.

Cercetările arată că 14-17 procente dintre bărbați au un libido scăzut, care este corelat cu un nivel scăzut de testosteron, stres, consum de alcool și o stare generală proastă de sănătate.

Dacă nu simți dorința de a face sex, iar acest lucru te îngrijorează, discută problema cu medicul tău generalist, spune autorul principal al studiului, dr. Brian Dodge.

Pentru alți bărbați, presiunea socială ar putea fi cauza pentru care nu se masturbează, spune Herbenick. De exemplu, în unele religii și culturi masturbarea este văzută ca ceva rușinos.

Este posibil să existe și presiune din partea partenerei, spune Herbenick.

„Știm că destule femei „controlează” comportamentul sexual al bărbatului și se supără dacă descoperă că partenerul lor se masturbează – ba chiar se supără și mai mult dacă partenerul lor se masturbează în timp ce se uită la filme porno”, spune ea.

O poți asigura că faptul că te masturbezi nu înseamnă că nu ești satisfăcut de ea, ai putea să o aduci pe calea cea bună.

Dar ce se întâmplă dacă te masturbezi mult? Și asta e ok, spune Herbenick.

Există un interval imens care include masturbarea considerată „normală” – chiar și de câteva ori pe zi. Cât timp nevoile tale frecvente nu perturbează performanțele tale la muncă sau relația, nu trebuie să te îngrijorezi, spune ea.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here