Sex și muzică

0
444

Melodia, atmosfera, ritmul ori versul potrivit – toate o pot excita. Băieți, fiți atenți la semne!

Muzica și Sexul se „întrepătrund“ la fel de bine ca trupurile a doi îndrăgostiți. Știm, colecționarii de muzică sunt de obicei bărbați, însă femeile simt ritmurile cu aceeași pasiune. De pe vremea lui Frank, Elvis și a celor de la Beatles, până la epoca Justin Bieber, orice tipă trece printr-o perioadă inițiatică de leșinuri și de țipete. Apoi, pe măsură ce trec pasiunile nebune, rolul muzicii se schimbă. Devine o sursă de extaz, de confort și de putere, o forță la fel de intensă și de complexă precum sexul.

Așa cum orice femeie preferă un anumit gen de bărbați, și când vine vorba de muzicieni preferințele se restrâng. Unele dintre noi visează la tipul sensibil cu părul răvășit, care cântă prin cafenele; altele sunt atrase de bărbatul desfrânat cu respirația duhnind a whisky. Dar pe lista noastră de preferințe se regăsește și tipul plin de energie care ne face să dansăm toată noaptea, iar dimineața ne trezește să ieșim la alergare.

Când ne place un tip suntem mai puțin preocupate de tonusul muscular ori de simetria feței și mai mult de urechi – de ceea ce ajunge la ele. Dar, oricât de pasionate de muzică am fi, nu analizăm prea mult gusturile muzicale ale unui potențial partener. Muzica nu e o modalitate de a-l judeca, ci un mod de a te cunoaște pe tine însuţi mai bine.

Tocmai de aceea apropierea dintre doi oameni pe fondul pasiunii pentru muzică poate fi tumultoasă. Întâlnim un tip la concertul trupei noastre preferate, unde există deja o doză ridicată de endorfine care explodează pe scenă. Mai pune la socoteală întunericul din jur, înghesuiala care încurajează contactul fizic și treaba e pe ­jumătate rezolvată. Până și în cele mai banale scenarii – cum ar fi atunci când auzim un bărbat fredonând piesa noastră la boxe active –, găsirea cuiva cu gusturi muzicale similare cu ale noastre e dovada clară că putem intra în inima lui. Și chiar în pantalonii lui.

Încă ceva: preferințele muzicale ale unui bărbat nu garantează compatibilitatea ori atracția și nici nu spun nimic despre comportamentul lui. (În definitiv, Charles Manson a avut o colecție impresionantă de discuri de vinil.) Un tricou cu trupa preferată care îi vine perfect și un playlist bine gândit pot însemna că bărbatul care le deține e cel pe care îl vrem. Dar, până la urmă, în muzică, la fel ca și în sex, totul depinde de circumstanțe, de noroc, de substanțele potrivite care ne inundă creierele la momentul oportun. Uneori, o femeie nu are nevoie decât de o melodie stupidă, lipsită de sens, de trei minute, care s-o ajute să răzbată prin rutina zilnică, și, în anumite situații, un bărbat care să se bucure de același lucru este perfect.

Ne asumăm riscuri atunci când asociem bărbații cu muzica noastră preferată. Câteodată, dragostea ne macină și ne distruge, iar printre daunele colaterale se numără melodiile care au nimerit în aceste ape tulburi alături de noi. Care a fost prima: cearta sau melodia? Slavă Cerului că avem destulă muzică; pe cât este de utilă pentru a aprinde dragostea ori dorința sexuală, devine chiar mai utilă atunci când trebuie să ștergi amintirile neplăcute.

Și astfel, tot riscul asumat e răsplătit. Când l-am întâlnit prima oară pe soțul meu, eram adoles­cenți. Când ne-am îndrăgostit unul de altul, ne-am îndrăgostit și de muzică – melodiile pe care încă le îndrăgim, albumele care ne transpun în zilele primelor întâlniri (Yankee Hotel Foxtrot al lui Wilco, Harvest de Neil Young, White Blood Cells al celor de la White Stripes) sunt printre preferatele mele și acum. Nu-mi pot imagina viața fără ele, așa cum nu-mi imaginez viața mea fără soțul meu. Oare le iubesc pentru că-l iubesc pe el? Îl iubesc pe el pentru că le iubesc pe ele? Răspunsul la ambele întrebări este, fără îndoială, da.

 

1
2
3
4
5
6
7
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here