Sex de la prima întâlnire – da sau nu?

0
2051
 Și băieții își pun această întrebare, fetele nu au nicidecum exclusivitate asupra ei așa cum cred unii. Așa că hai să vedem - da sau nu, dar mai ales de ce. 
 Și băieții își pun această întrebare, fetele nu au nicidecum exclusivitate asupra ei așa cum cred unii. Așa că hai să vedem - da sau nu, dar mai ales de ce. 

Ar trebui sau nu să faceți sex de la prima întânire? E o întrebarea grea, cu atât mai mult pentru fete. Chiar și în anul 2018, multe cred că dacă ajung la sex din prima, nu vor mai fi considerate bune de măritis. „Mai sunt încă mulți care își conduc viața după mentalități de demult despre întâlnirile romantice”, spune Lawrence Siegel, sexolog clinician și educator sexual. „Fie vorbim despre stigmă, fie despre teama de stigmă”.

Și bărbații însă își pun această întrebare, chiar dacă din altă perspectivă. Problema noastră principală e că sexul de la prima întâlnire ar putea însemna fie că doar sexul e ceea ce ne interesează la persoana cu care am ieșit la întâlnire, fie că, din contră, avem așteptări mai serioase decât au de fapt.

Din fericire, stigma sexului de la prima întâlnire nu mai este atât de importantă. Conform unui sondaj realizat de OkCupid, 46% din participanții de ambele sexe iau în considerare posibilitate. Atitudinea pare să se mai fi relaxat față de anii trecuți.

Deci ar trebui sau nu să faci sex din prima? Răspunsul lui Siegel este – care altul? – „depinde”. Să vedem care ar fi argumentele pro și contra.

Da, clar, cu elan înainte!

Sunt câteva motive pentru care sexul de la prima întâlnire nu numai că nu e o idee proastă, dar e chiar recomandat.

  1. Vă ajută să decideți dacă e „chimie” între voi

În general, ia destul timp să realizezi dacă celălalt e sau nu bun pentru tine. Uneori însă, se întâmplă să știi pur și simplu.  Iar sexul poate contribui la asta.

Alex de 38 de ani ne-a spus: „Am avut mai multe relații care au durat peste trei ani și toate au început cu sex de la prima întânire. Cred că a ajutat să înlăturăm mare parte din tensiunea începutului și din cauza asta am și rămas așa de mult împreună”.

Dacă îți place realmente de cineva, nu ar trebui să lași regulile demodate să îți stea în cale. Tot Alex ne mai spune: „Dacă cineva nu-l mai sună pe cel/ cea cu care a făcut sex din prima, cel mai probabil că nu sexul e motivul”.

2. Ajută la clarificare așteptărilor

În caz că nu ești în căutare de nimic serios, nu-i nimic rău în asta atâta timp cât faci lucrurile clare din prima.

Dacă lucrurile încep să se aprindă și posibilitatea sexului la prima întâlnire capătă contur, trebuie să te asiguri că sunteți amândoi pe aceeași lungime de undă. Asta poate să însemne să spui ceva atât de simplu precum: „Uite cum stă treaba, eu aș merge înainte dacă și tu vrei. Vreau doar să fie clar că nu vreau să încep nicio relație serioasă acum”. Nu, sinceritatea nu te face deloc să fii un nesimțit, din contră.

3. Te alegi cu ăăăă… o partidă de sex

„Dacă te simți bine și ești entuziasmat și ai spus clar ce vrei și cât de departe vrei să mergi, e destul de greu să găsești vreun motiv să nu”, spune Siegel. Dacă doi oameni se simt atrași unul de celălalt, de ce să-și agațe pofta în cui?

Sau poate mai bine nu

  1. Ai putea transmite semnale pe care de fapt nu vrei să le transmiți

Dacă amândoi vor doar să se distreze și apoi să își vadă fiecare de drum, e minunat. Dar dacă unul vrea ceva serios și celălalt nu, atunci devine mai problematic. „Așteptările de după sex pot fi dureroase dacă cei doi nu sunt pe aceeași lungime de undă”, mai spune Siegel.

2. Ai putea face ceva ce nu vrei neapărat, cu atât mai mult dacă ai și băut

E un stereotip că toți tipii vor tot timpul sex cu toate tipele care le ies în cale. Ai totuși destule motive pentru care să nu vrei asta neapărat, sau cel puțin nu de prima dată. Poate nu ești foarte atras de ea, sau poate ai avut câteva one-night stand-uri care nu s-au terminat prea bine. Oricare ar fi motivul, dacă adrenalina (și alcoolul) îți curg prin vene, riscul să faci ceva ce ai putea regreta după e destul de mare.

Așa că mai bine mai stai o clipă să te gândești ce și de ce vrei, iar apoi spui lucrurilor pe nume.

3. E posibil ca sexul din prima să nu fie chiar cel mai bun posibil

Chiar dacă ești foarte atras de persoana de lângă tine, e posibil ca prima noapte de sex să nu fie prea grozavă doar pentru că nu ai de unde ști ce îi place și ce nu. Dacă-i pe așa, e posibil ca sexul să termine brusc lucrurile care ar fi avut nevoie doar de un ritm ceva mai molcom pentru a duce la ceva frumos.

***

Deci care e răspunsul la întrebare, până la urmă? Depinde de așteptări și de deschiderea către o comunicare deschisă, în primul rând cu tine însuți dar și cu cea/l cu care ai ieșit în oraș. Dacă te simți bine, te atrage și (ț)i-ai spus clar ce anume vrei să se întâmple mai departe, atunci nu ai niciun motiv să regreți.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here