Sex în jurul lumii. Sondaj internațional 2013

0
778

De Laura Tedesco • Fotografii de Gavin Bond • Manole Sava

82
Este procentul bărbaților din Brazilia care au un limbaj vulgar în pat

În timpul unei partide de sex, acești tipi au curajul să se adreseze partenerelor folosind cuvântul cu litera „C“. „Expresiile obscene transformă sexul într-o experiență mai sălbatică, una cu urme de dominare“, spune dr. Carmita Abdo, medic psihiatru la Universitatea din São Paulo. Explicația: brazilienii sunt politicoși în afara dormitorului, iar asta le arată femeilor că limbajul murdar nu este folosit pentru a le înjosi. Așadar, când sunteți în public, nu fi grosolan – ai răbdare până ajungeți în pat.

 

Suntem gata să formăm o națiune, fără haine:
Dacă faci sex de două ori pe săptămână, ai o viață sexuală mediocră. Preludiu și puțină acțiune. Partenere care mimează plăcerea mai mult decât îți imaginezi că e posibil. ● De unde știm asta? Men’s Health a întrebat bărbați din 30 de țări și a aflat detalii despre viața lor sexuală. Apoi am întrebat femei de pe întreg mapamondul cum se descurcă tipii în pat. ● Există câteva adevăruri universale despre bărbați. „Indiferent de naționalitate, spre deosebire de femei, bărbații se excită mai ușor, au atitudini caracterizate prin promiscuitate și pun mai mult preț pe atracție“, susține Richard Lippa, psiholog la Universitatea de Stat din California. Există însă și diferențe culturale – tactici de agățat, atitudinea față de sexul oral. Nu toți bărbații au viziuni deschise. ● Promisiunea pentru luna următoare: schimbarea. Am consultat experți din întreaga lume, pentru ca patul tău să devină o zonă fierbinte.

 

Câte partenere sexuale au, în medie, bărbații

Top 5
Croația 11
Brazilia 11
Kazahstan 10
Franța 9
Grecia 9

Ultimele 5
China 5
Singapore 5
Malaezia 4
Indonezia 4
India 3

+

România 8

 

Croația
E posibil ca bărbații din Croația să exagereze nițel. „Dacă spui: «Am avut 20 de femei», ești considerat un macho“, spune dr. Goran Arbanas, psihiatru croat. „Așa că mulți bărbați inventează partenere.“

Brazilia
Bărbații brazilieni sunt niște Don Juani moderni. „Oamenii din această zonă cred că bărbații au dorințe sexuale care nu pot fi controlate“, spune dr. Elisabeth Meloni Vieira, profesor de medicină socială în Brazilia. „Acesta este considerat un lucru firesc.“ Atât de firesc, încât 91% dintre brazilieni cred că sexul este benefic pentru sănătatea lor. „Unii bărbați, pe de altă parte, consideră că sexul este adesea o obligație“, spune Brandy Engler, terapeut sexual din Los Angeles. Ca să evitați rutina, desemnați o noapte pe săptămână pentru ea și una pentru tine și petreceți acea seară făcându-i pe plac partenerului.

 

Câți parteneri sexuali au, în medie, femeile

Top 5
Marea Britanie 9
SUA 9
Australia 9
Olanda 8
Rusia 7

Ultimele 5
China  4
Polonia 4
Filipine 4
Indonezia 2
Vietnam 2

 

3 locuri de agățat
Croația / Cafenelele
În America, Starbucks este considerat unul dintre cele mai nepotrivite locuri de agățat – doar 14% dintre bărbați au cunoscut o femeie într-o cafenea. Însă, spre deosebire de americani, 58% dintre bărbații croați au trecut printr-o astfel de experiență. „Noi bem cafeaua încet, înghițitură cu înghițitură“, spune Aleksandar Stulholfer, sexolog croat. „Oamenii pot să stea o oră cu un cappuccino în față. Evident, în acea oră se pot întâmpla multe.“ Dacă observi o femeie interesantă la coadă, încearcă următoarea tactică: „Un bărbat croat ar întreba-o dacă poate să-i achite el comanda“, spune dr. Arbanas. Ori, dacă e deja la o masă, „ar întreba-o dacă locul de lângă ea este ocupat“, spune el. „Apoi i-ar face un compliment.“

Spania / Barurile
Aproape trei din patru bărbați spanioli susțin că barurile sunt principalele locuri în care poți întâlni o femeie. „Noi socializăm cel mai mult în baruri – în Madrid sunt mai multe baruri decât în întreaga Europă“, susține Belén Molinuevo, instructor de sexualitate la Universitatea Syracuse din Madrid. Trucul? În loc să pui întrebările obișnuite – nume, oraș natal, domeniu de activitate – spune-i: „Lasă-mă să ghicesc: Ești din (localitate)“, sugerează Engler. Dacă nu trebuie să răspundă unei anchete, conversația va curge mult mai natural.

Australia / Site-urile matrimoniale
„În Australia, localitățile sunt împrăștiate, așa că Internetul este o modalitate excelentă de a cunoaște oameni“, spune Gabrielle Morrissey, un expert în întâlniri din Australia. „Întâlnirile în mediul online sunt frecvente aici. Multe persoane accesează aceste site-uri chiar de la muncă.“ Înscrie-te și tu pe un astfel de site și trimite e-mailuri în timpul pauzei de prânz. Până la urmă nu ai nimic de pierdut. Ca abordare apelează, măcar o dată, la lipsa de tact a australienilor: „Ei sunt foarte direcți – «Hei, eu sunt. Vrei să ne întâlnim?»“, spune Morrissey. Pur și simplu explică-i cine ești, ce cauți, indiferent că e o relație serioasă ori nu și de ce te interesează tocmai ea.

 

Pentru ce vor femeile să fie complimentate?
Zâmbet / Australia + Germania + SUA
Față / China + Indonezia + Filipine
Fund / America Latină
Sâni / India + Thailanda + Vietnam
Ochi / China + Germania + Olanda + Rusia + Africa de Sud + Spania + Marea Britanie + SUA
Piele / Turcia
Stilul vestimentar / Rusia

 MH0913_FEA_SEX_03

 

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here