Safari sexual

0
251

Femeile de pretutindeni incearca sa-ti transmita acelasi lucru: ca te doresc. Numai ca, la fel ca autorul acestui articol, barbatii pur si simplu nu pricep mesajul.

Pe cind eram in anul intii de facultate, am mers la o petrecere tematica organizata in cantina complexului studentesc in care eram cazat. Toti invitatii erau obligati sa poarte fie verde, fie galben, fie rosu, in functie de gradul de disponibilitate sexuala pe care-l posedau. In naivitatea mea, mi-am pregatit o costumatie evidenta, cu nuante de verde crud, verde-inchis si oliv.

Credeam cu tarie ca acest gen de petrecere poate fi un prim pas catre o societate in care dorintele si nevoile noastre (si, implicit, ale mele) pot fi etalate fara jena, ca in curind vom (voi) putea scapa de jocul flirtului, de toate mesajele codate care ne complica viata, pentru a trece la un univers simplu, bazat pe sex salbatic, cerut si negociat verde-n fata. Dupa cum s-a dovedit mai tirziu, eu am fost singurul petrecaret imbracat in verde. Mi-am luat manifestul social si-am plecat singur de la petrecere. In drum spre casa, am facut pace cu faptul ca:

  1. Verdele permanent pe care-l afiseaza semaforul meu sexual nu va provoca niciodata aglomeratie in trafic.
  2. Artificiile, strategia si mesajele codate sint esentiale pentru fiintele umane.

Totusi, incepind cu acea petrecere, am sperat ca voi descoperi mecanismele care pun in miscare mintea unei femei, si, asemenea unui personaj negativ razbunator, voi reusi cumva sa ajung sa le controlez. E ca si cum as avea niste ochelari cu raxe X cu care-as putea sa-i vad sufletul. Asa ca imagineaza-ti cit am fost de incintat sa aflu ca, de fapt, chiar exista un mod de a intelege dorintele si nevoile unei femei, fara ca ea sa rosteasca vreo vorba.

De ceva vreme invat sa stapinesc aceasta arta, si, dupa ce vei citi paginile ce urmeaza, o vei putea face si tu. Secretul e comunicarea nonverbala. Nu te gindi numai la limbajul trupului, caci e vorba de mult mai mult: o suma de indicatori ai lucrurilor pe care le gindeste o persoana recent identificati de studiile de specialitate. Comunicarea nonverbala o preceda pe cea verbala in istoria omenirii cu citeva sute de mii de ani. Ea e folosita de mai toate speciile de pe planeta si reprezinta un indiciu mult mai valoros despre ce gindeste o persoana.

In lucrarea sa din 1872, Exprimarea sentimentelor la om si animale, Charles Darwin spune ca nu toate expresiile faciale si emotiile corespunzatoare lor sint predeterminate social, majoritatea fiind de origine biologica si apartinind culturii umane universale. Ce inseamna asta pentru tine? Ca-ti poti da seama rapid daca o fata vrea sa plece cu tine, indiferent ca te afli in Italia sau la Polul Nord.

Dana Carney e doctor, inscrisa la cursuri postdoctorale la departamentul de psihologie al Universitatii Harvard. Blonda, cu ochii albastri si-un corp superb, Dana nu arata deloc ca un om de stiinta obisnuit. Cu toate astea, ea e un expert celebru in domeniul perceptiei sociale, al neurostiintei sociale si al comunicarii nonverbale. Pe scurt, Dana poate intelege intr-o secunda ce se intimpla in orice interactiune sociala, la fel cum Keanu Reeves reusea sa citeasca lumea prin Matrice.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here