Roboții sexuali sunt aproape

0
2157

 De Eric Spitznagel. Adaptare de Oana Popa. Foto: Jill Greenberg.

David Mills are o poveste tare despre cum a invitat o tipa la el acasa, iar ea a fost cât pe-aci sa-i vada robotul sexual.

„Totul mergea bine, ne îndreptam spre dormitor“, spune el. „Deodată, mi-am dat seama: «O, nu, în dormitor e Taffy!»“

Taffy e robotul sexual al lui Mills. A ales acest nume pentru că sugerează tinerețe și vioiciune. Luna trecută, Mills și Taffy au împlinit doi ani de când sunt împreună. Adică, femeia-robot i-a fost livrată lui Mills în iunie 2014, de către o companie numită Abyss Creations, din San Marcos, California.

Taffy este modelul „RealDoll2, Body A“, cu piele din silicon și articulații din oțel inoxidabil. Prețul ei, 7.149 de dolari, a inclus o taxă suplimentară de 500 de dolari pentru pistrui, deoarece Mills a vrut ca ea să pară cât mai reală. Potrivit website-ului Abyss, păpușa e dotată cu „labii ultra-realiste“, „buze elastice“ și un maxilar care „se deschide și se închide ca în realitate“.

Dar să ne întoarcem la femeia reală pe care Mills a invitat-o acasă.

„N-am vrut ca ea să intre în cameră și, dintr-odată, să o vadă pe Taffy“, spune el. „Pentru că, dacă nu ești obișnuit să o vezi, pare destul de înfricoșătoare.“

„Așa că i-am zis tipei: «Așteaptă-mă un minut». Am fugit în dormitor și, repede, am aruncat un cearceaf peste Taffy.“ Mills râde de parcă e genul de anecdotă pe care o povestești la o petrecere. „A fost cât pe-aci.“

Mills o privește pe Taffy, care stă întinsă pe pat, acoperită cu o pătură albastră și un morman de rufe murdare. Doar fața îi este la vedere și, din cauza privirii sale absente și a părului blond, vâlvoi, arată ca un cadavru care zace, acoperit de frunze, într-o pădure.

Dar, judecând după felul în care Mills o privește pe Taffy, e clar că nu percepem aceeași imagine.

„N-aș numi asta o relație“, spune el, ezitând. „Cred că una dintre prejudecățile despre roboții sexuali e că proprietarii lor îi percep ca pe niște ființe vii sau cred că păpușile astea îi iubesc sau le cer părerea dacă e bine sau nu să achiziționeze acțiuni Apple. Cu alte cuvinte, proprietarii sunt nebuni cu acte în regulă.“

În afara femeii-robot din dormitor, nu e nimic în neregulă cu Mills. În vârstă de 57 de ani, are o claie de păr castaniu, creț, poartă cioc și are un fizic în formă de pară. Spune că e un tip singuratic, dar e expansiv, prietenos cu străinii și predispus la confesiuni. E scriitor – autorul cărții Atheist Universe, din 2006, care se vinde încă suficient de bine încât să încaseze periodic drepturi de autor – și trăiește de pe urma unei „modeste moșteniri de familie“, după cum chiar el mărturisește.

Mills este de două ori divorțat – prima sa căsnicie, cu o imigrantă de origine poloneză, a durat 18 ani, până când și-a cunoscut a doua soție pe Internet. Are o fiică de 20 de ani, studentă, despre care vorbește cu drag. Da, e adevărat că fiica lui știe de existența lui Taffy. „Nu prea vorbim însă despre asta, la fel cum nu vorbim despre televizorul sau mașina mea de spălat.“

Mills a locuit toată viața în această casă modestă, cu trei dormitoare, din Virginia de Vest. „Când m-am născut, am fost adus acasă de la spital chiar în camera unde doarme Taffy acum“, spune el. Camera e decorată simplu, cu o scrisoare înrămată, semnată de Albert Einstein (a cumpărat-o cu 9.000 de dolari) și o fotografie înfățișându-l pe comicul Bill Maher împreună cu fiica lui, Mills.

1
2
3
4
5
6
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here