Relaxează-te! Sexul e fun!

0
1980

Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/ThinkStock.

De ce se tem bărbații în pat

 1/ Partenera suferă de BTS.

 2/ Partenera nu va ajunge la orgasm.

 3/ Prezervativul se poate rupe; ea poate rămâne însărcinată.

 4/ Voi ejacula prematur.

  5/ Partenera nu va fi atrasă de corpul meu dezbrăcat.

  6/ Nu voi avea erecție.

  7/ Nu mă pricep la sex.

  8/ Penisul meu e prea mic.

  9/ Partenera va crede că sunt neexperimentat.

10/ După sex, vom fi jenați.

 

1+3

Bolile cu transmi­tere sexuală le sperie și pe femei! „Vrem să aibă prezervativ“, spune Allison, 28 de ani. „Ne vom simți în siguranță, iar eu mă voi relaxa.“ Reduci riscul de rupere, renunțând la cele vechi și lăsând loc la vârf.

2+4

„Bărbații sunt obsedați să nu termine prea repede și să mă aducă la orgasm“, spune Marta, 32 de ani. „Dar nu e chiar așa de important! Vrei să te asiguri că voi ajunge la orgasm? Hai să nu ne grăbim, începe cu limba.“

5

Femeile se tem și mai tare de asta, e pe locul doi în ie­rar­hia lor. Fă sport, instalează-ți un întrerupător pentru lumină difuză și nu te mai preocupa. „Dacă ești în patul meu“, spune Amanda, 31 de ani, „e clar că arăți bine.”

6+7+9

Îngrijorările legate de erecție nu sunt doar apanajul vârstei. Experții spun că secretul stă în relaxare, dar faptul că știi asta nu e suficient. „I-aș spune că avem toată noaptea. Am eu niște sugestii“, spune Deirdre, 25 de ani.

8

Ești în ­regulă. Băr­bații preo­cu­pați de dimensiunea penisului sunt, de obicei, chiar cei cu o dimensiune medie, de 12 centimetri. „Mărimea nu e un criteriu“, spune Terri, 29 de ani. „Nu contează cât de mare e, ci cât de activ este.”

10

Aceasta a fost temerea numărul 8, la femei, deci e o grijă frecventă. Gândește în avans. „Comandă mâncare“, spune Terri. „Odată, un tip a comandat pizza după sex. Ne-am relaxat amândoi și, în plus, muream de foame!“

 

Alte lucruri utile…

Atacă ceara!

Ceara din urechi e folositoare. Ajută la protejarea canalului auricular de praf și microbi. Totuși, prea multă ceară (termen medical: cerumen) îi determină pe unii bărbați să iasă la atac cu bețișoarele. Mai bine pune-ți una-două picături de apa oxigenată în ureche, cu zece minute înainte de duș, te sfătuiește medicul Ana Kim, de la Columbia University Medical Center. Acesta va ajuta la lichefierea cerumenului, care va fi eliminat apoi cu ușurință, în timpul dușului.

17%

Este procentul bărbaților al căror lichid preejaculator conține spermă activă. Pune-ți prezervativul înaintea penetrării. Sursa: Journal of the Medical Association of Thailand

 

Nutriționistul de serviciu – Șerban Damian

Am auzit că dacă beau apă în timpul mesei mănânc mai puțin. E adevărat?

Senzația de sațietate e în bună parte determinată și de distensia stomacului, adică de umplerea lui cu alimente sau lichide. Așadar, dacă bei apă înainte sau în timpul mesei, sunt șanse să te simți sătul mai devreme și să mănânci mai puțin. De aici și interdicțiile pe care ni le puneau părinții de a nu bea apă la masă. Atunci era o mișcare logică, voiau să mâncăm suficient – eram în plin proces de creștere. Nu e considerată o metodă de slăbire, dar poate funcționa uneori ca un truc simplu ca să nu te îndopi cu hrană consistentă.

Îmi place să mănânc o porție de cereale cu lapte, seara târziu. E rău că fac asta?

E foarte important ce ai mâncat și făcut în restul zilei. Dacă ai stat pe un scaun și nu ai făcut niciun pic de mișcare, iar mesele tale au fost consistente, porția aceasta de cereale cu lapte vine ca o completare nedorită. În schimb, dacă tocmai ai venit de la un antrenament de seară, la care ai consumat 7-800 kcal, atunci e chiar bine‑venită, pentru că îți aduce o cantitate apreciabilă de carbohidrați și câteva grame de proteină din lapte. Dacă mai adaugi o cupă de concentrat proteic, ai obținut o masă post-antrenament suficient de bogată în nutrimente.

Șerban Damian este nutriționist sportiv la Centrul de nutriție Superfit.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here