Ai o relație normală? Iată cum poți să afli

0
2187
Unde te situezi tu față de restul oamenilor care au o relație de cuplu? Uneori comparația cu ceilalți chiar ajută!
Unde te situezi tu față de restul oamenilor care au o relație de cuplu? Uneori comparația cu ceilalți chiar ajută!

Ai o relație normală? Probabil că e o întrebare care te bântuie din când în când. Din fericire, răspunsul nu e chiar „dincolo de nori”.

Site-ul australian eHarmony a realizat un sondaj pentru a afla când au loc evenimente importante, cum ar fi primul sărut sau „oficializarea” pe Facebook, într-o relație de cuplu. Așa că dacă nu ești sigur când să faci asemenea gesturi semnificative, îți punem la dispoziție un ghid care să te ajute. Căci vorba ‘ceea, dacă zece îți spun că ești beat, poate e mai bine să te duci la culcare.

Rezultatele sondajului arată că unul din patru oameni se sărută la prima întânire, în timp ce doar unul din zece așteaptă câteva săptămâni. Cât despre timpul care trece până la prima noapte de dragoste, majoritatea au răspuns că în jur de trei luni. Totuși, aproape unul din zece au spus că s-ar culca cu noul iubit/ noua iubită în prima săptămână după ce l-au întâlnit/ au întânit-o. La o împărțire pe sexe a participanților, a reieșit că unul din patru bărbați si una din zece femei ar face asta.

Când lucrurile devine ceva mai serioase, o treime dintre participanții la studiu preferă să aibă o discuție serioasă despre asta dar tot o treime își ascultă inima pur și simplu. Cât despre a recunoaște relația în fața lumii, cele mai multe cupluri fac asta postând o poză cu ei doi. 29% dintre resopnenți fac asta după aproximativ patru luni de relație.

Mergând mai departe pe firul acesta, îți mai spunem că durează în medie trei luni până la primul „te iubesc”. Bărbații sunt ceva mai grăbiți și la capitolul ăsta – 50% dintre ei o spun în primele trei luni dar doar 33% dintre femei.

Unul dintre indicii că te simți realmente comfortabil alături de un nou partener este că îți poți permite să tragi un pârț în prezența sa. Australienilor le ia, in medie, șase luni să ajungă aici. E interesant de știut că asta e doar cu o lună mai mult decât durează până să își ducă periuța de dinți în casa noului partener sau până să își permită să plângă în fața lui.

Jumătate dintre respondenții la sondaj așteaptă cam trei luni până să își prezinte noul partener prietenilor și șase luni părinților. Să mergem acum către lucrurile mai serioase. 45% așteaptă un an până se logodesc, iar jumătate deja se căsătoresc după un an. 41% mai lasă doar un an să treacă până la primul copil.

Pe de altă parte, 67% așteaptă mai puțin de un an până să înceapă o relație nouă după ce s-au despărțit. Și aici bărbații sunt mai rapizi – 72% față de 63% dintre femei.

Desigur, fiecare persoană în parte și fiecare relație e unică în felul său. Deși e bine  să știm ce fac cei mai mulți, deci care e „normalul”, cel mai important e ca, indiferent de asta, să faci ce simți că te face pe tine fericit.

 

SOURCEMen's Health
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here