Rănit, dar puternic

0
444

„Nu am chef.“ „Am întâlnit pe altcineva.“ „Nu ești genul meu.“ Refuzurile există sub diverse forme, iar efectele secundare nu sunt niciodată binevenite. „Inima îţi bate cu putere, palmele îţi transpiră, nu dormi bine“, spune Nathan DeWall, profesor de psihologie la Universitatea Kentucky. „Adesea, bărbaţii se simt ca și cum cineva i-ar fi lovit în stomac.“ De fapt, nu sunt departe de adevăr: potrivit cercetătorilor de la Universitatea Michigan, consecinţele respingerii sociale pot avea un „gust“ similar cu al durerilor fizice.

De ce e atât de greu să scăpăm de această durere? „Bărbaţii își evaluează propriul statut social în funcţie de succesul pe care îl au la femei“, spune Brandy Engler, terapeut în probleme sexuale din Los Angeles și autoarea cărţii Bărbaţii de pe canapeaua mea. „Dacă femeile nu te plac, imaginea ta în societate este mai proastă. Și, astfel, modul în care te percepi ţi se schimbă.“

Și, odată ce ai intrat în acest cerc vicios, este greu să evadezi. Un studiu de la Colegiul de Medicină Albert Einstein a arătat că respingerea afectează aceleași zone cerebrale asociate cu dependenţa. Nici recuperarea nu e mereu ușoară. Însă, dacă este gestionată corespunzător, o respingere ar putea semnala începutul conturării unui caracter mult mai puternic, încrezător și optimist (da, despre tine este vorba). Transformă următoarele cinci refuzuri în ocazii de a crește în ochii femeilor.

De Laura Tedesco. Fotografie de Miko Lim. Adaptare de Irina Mereacre. Styling: Stephanie Tricola/stricola.com; pantofi Missguided.

1
2
3
4
5
6
7
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here