Produsele de mărire a penisului funcționează VREODATĂ?

0
1093

De Julie Stewart. Foto: Guliver/Thinkstock. Adaptare: Casa de Traduceri

Dacă ai căutat vreodată pe Google „mărirea penisului”, ai remarcat probabil că este o temă destul de populară pe Internet.

Adică vei primi cam 156.000 de rezultate pentru această căutare, dintre care multe includ oferte de pilule, poțiuni și pompe care se presupune că îți măresc țeava de evacuare.

Funcționează sau trebuie și ele evacuate la rândul lor?

Răspunsul simplu: Nu. Nu funcționează.

Răspunsul complicat: „Până în prezent, nu s-a dovedit că vreo cremă, pilulă sau orice altceva similar aduce cu adevărat beneficii dimensiunii falusului”, spune Dr. Thomas J. Walsh, profesor asociat de urologie și director al Centrului Men’s Health din cadrul Universității din Washington.

Cu alte cuvinte: „Nu există nicio modalitate rapidă și instantanee de a crește dimensiunea sau a ameliora funcțiile penisului masculin”.

Pentru a înțelege de ce, haideți să trecem în revistă ce se întâmplă cu adevărat în timpul erecțiilor.

Penisul conține corpi erectili spongioși care se umplu cu sânge când ești pus față în față cu provocarea.

„Acești cilindrii fibroși sunt fixați de osul pelvian și, datorită acestei fixări de osul pelvian, nu sunt deloc ușor de manipulat”, spune Dr. Walsh. „Sunt fixați la locul lor, iar pentru majoritatea bărbaților, lungimea penisului atinsă la pubertate rămâne și lungimea maximă”.

Un supliment care crește fluxul sanguin poate ajuta la umplerea mai rapidă a acestor corpi astfel încât apogeul să fie atins mai repede, însă nu va fi vorba de un organ mai mare, spune Dr. Larry Lipshultz, consilier pe probleme de urologie pentru Men’s Health și șef al catedrei de medicină reproductivă și chirurgie din cadrul Facultății de Medicină Baylor.

Vestea bună este că majoritatea bărbaților nu au nevoie de ajutor cu membrul.

„Majoritatea bărbaților care vin să caute o mărire a penisului sunt în categoria lungimii medii”, spune Dr. Lipshultz.

Un comentariu al partenerei sau imaginea unui penis mai mare într-un material video pornografic poate crea falsa senzație că al lor este mic, continuă el.

„Nu cred că bărbații au o idee realistă despre ce înseamnă normal. Drept urmare, ei se cred sub normal, când de fapt sunt în zona medie”, spune Dr. Lipshultz.

Un penis de dimensiune medie în erecție măsoară 14 cm, conform unui studiu publicat de Journal of Sexual Medicine. Iar studiul arată că este absolut suficient pentru majoritatea femeilor.

Dacă te preocupă cu adevărat dimensiunea penisului tău, aruncă mai întâi o privire la ce înconjoară organele tale genitale.

Un vinovat de serviciu pentru grijile legate de dimensiune este „grăsimea suprapubiană” care practic îngroapă o parte a penisului și îl face să arate mai scurt, spune Dr. Lipshultz. Pierderea în greutate poate ajuta la recuperarea câtorva centimetri.

Acum, însă, dacă penisul tău normal se contractă cu adevărat, atunci poate fi un semn al unei probleme medicale.

„Unele lucruri pot leza penisul astfel încât să cauzeze o reducere a lungimii în timp, inclusiv neutilizarea care este asociată disfuncției erectile și îmbătrânirea”, spune Dr. Walsh.

Dacă nu îl mai trezești la fel de bine ca de obicei, consultă un medic, recomandă acesta. Nu îți va ajuta numai penisul, îți va salva și inima.

„Există o strânsă legătură între instalarea disfuncției erectile și posibilitatea suferirii unui eveniment cardiovascular ulterior”, spune Dr. Walsh.

Un alt exemplu este Boala Peyronie, o afecțiune în care penisul se curbează ca urmare a unei acumulări de țesut de cicatrizare.

Dacă observi o modificare a unghiului erecțiilor tale, consultă un urolog specializat în medicină sexuală. Medicul tău poate prescrie o intervenție, cum ar fi un dispozitiv de tracțiune a penisului sau un dispozitiv cu vid, care, de fapt, întind țesturile de cicatrizare contractate înapoi la lungimea normală, spune Dr. Walsh.

Efectul acestora asupra țesutului sănătos din penis, care este deja pe cât de elastic se poate, nu este relevant, spune acesta.

Respectă recomandările medicului mai degrabă decât să cumperi un produs dintr-un sex shop, recomandă Dr. Walsh.

Versiunile pe bază de rețetă conțin material de calitate mai bună: „Sunt mai confortabile, sunt de proporția corespunzătoare, sunt probabil o idee mai sigure pentru bărbați și au instrucțiuni adecvate de utilizare”, spune acesta.

Dar dacă ești sănătos și doar cauți să dai un impuls vieții tale sexuale? Nu îți poți lungi penisul, dar te poți asigura că rămâne tare: „S-a demonstrat că îmbunătățirea condiției fizice generale, reducerea cantității de grăsime în corp, creșterea masei musculare și ameliorarea sănătății cardiovasculare pot contribui la o performanță sexuală superioară”, spune Dr. Walsh.

„Orice ne trece prin minte pentru a ne ameliora perspectivele când vine vorba de sănătate în general ne va îmbunătăți și funcția și aspectul sexual”.

Un rezumat al unui studiu publicat luna trecută în Asian Journal of Andrology recomandă următorii factori pentru prevenirea disfuncției erectile:

• 30 de minute pe zi sau 150 de minute pe săptămână de exerciții tip aerobic de intensitate medie.

• Pierderea între 5% și 10% din greutatea corporală, în caz de supraponderiltate sau obezitate.

• Consumul de cantități mai mari de fructe și legume și cereale integrale. Limitarea consumului de carne roșie și alimente procesate. Limitarea consumului de grăsimi saturate și consumul de cantități mai mari de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Evitarea consumul de băuturi cu adaos de zahăr și îndulcitori.

• Limitarea consumului de alcool la 1 până la 2 măsuri, maxim, pe zi.

• Renunțarea la fumat.

În cele din urmă, nicio măsură drastică în căutarea unui penis mai lung: „Țineți-vă departe de clinicile care oferă remedii rapide sau proceduri chirurgicale neaprobate pentru mărirea dimensiunii falusului”, spune Dr. Walsh.

Unii medici implantează materiale în jurul penisului pentru a-i mări circumferința, dar aceste proceduri pot avea efecte secundare problematice.

Materialul poate migra și distruge țesutul din jurul sau reduce intensitatea senzațiilor, adaugă el.

„Aceste tipuri de proceduri chirurgicale se pot dovedi periculoase și pot avea un impact cu adevărat negativ asupra funcției sexuale, în ansamblu”.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here