Postez eu sau o faci tu?

0
2100

De Brielle Gregory. Adaptare de Oana Popa. Ilustraţii de Cam Miller. 

Obiceiul de a distribui și aprecia postări pe reţelele sociale poate submina o relaţie sau, dimpotrivă, poate reaprinde flacăra pasiunii. Iată ce trebuie să faci ca să fie bine.

Sunt unele cupluri ale căror postări pe reţelele sociale îţi miros a minciună de la o poștă, îţi stârnesc mila sau, dimpotrivă, te fac să te îndoiești de tot ce credeai până acum despre ei. Relaţia lor e pe butuci, o știi prea bine. Totuși, ea tocmai a postat o fotografie cu descrierea: „O zi distractivă, la cules de mere cu iubitul meu!“ Deci, în ce ai mai multă încredere: în Instagram sau în instinctul tău?

Să luăm exemplul lui Sean O’Brien, un tată divorţat care locuiește în prezent cu Kendra, noua lui soţie. Cei doi s-au cunoscut online. La începutul relaţiei, ea își dorea ca Sean să posteze pe Facebook despre viaţa lor împreună, mai ales având în vedere mesajele pe care el încă le primea de la femeile din trecutul său. „Îmi doream să le arate tuturor că e luat“, spune ea. Sean a înţeles asta, dar știa că postările ar putea-o revolta pe fosta lui soţie. Așa că au recurs la un compromis: Sean postează ocazional.

Prima lecţie: discută cu parte-nera mai întâi. Cercetătorii numesc asta „dovezi mijlocite de afec-ţiune în public“. Reţelele sociale prezintă o „experienţă multimedia cu jumătatea ta“ publică, spune Rebecca Hayes, profesor de comunicare la Universitatea Illinois .

Tu ce arăţi? Pentru unii, un portret aniversar înseamnă un prilej de a-și reînnoi angajamentul. Pentru persoanele mai retrase, postarea poate părea deplasată.

Matt și Robin Fleming s-au cunoscut pe Instagram – fotografiile lui din California au adus un strop de culoare feedului ei din Toronto. Aplicaţia a funcţionat ca un adeziv în relaţia lor. „Cred că oamenii au început să-mi verifice postările, să vadă dacă au legătură cu Matt“, spune Robin. „Aveam deja un public al nostru care ne încuraja.“

Urmează sfaturile noastre și totul va fi posibil. Matt și Robin au devenit un fel de promoteri ai relaţiei lor și, iată, s-au căsătorit.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here