(P) Meciul secolului: Inelul de logodnă cu diamant vs. inelul de logodnă cu safir

0
862
inele de logodna

Piața bijuteriilor se diversifică din ce în ce mai mult, inclusiv în mediul online, și explodează de atâta varietate și bogăție de materiale, culori, modele și mărimi de inele. În acest context, bărbații care se află în căutarea unor inele de logodnă potrivite pentru viitoarele lor soții duc o luptă cumplită, la categoria grea.

Ce tipuri de inele de logodnă își dispută întâietatea?

În continuare, vom afla de la E-ring care sunt candidatele la titlul mondial în 2019 – inelele de logodnă cu diamante și inelele de logodnă cu safir. Iată, deci, doamnelor și domnilor, lupta secolului se desfășoară între aceste două tipuri de bijuterii!

În colțul din dreapta, adorat de domnișoarele din toată lumea, se află inelul de logodnă cu diamant care abia așteaptă să își arate duritatea, lucru susținut de poziția pe care o ocupă pe scara lui Mohs – numărul 10.

În colțul din stânga, se află inelul de logodnă cu safir, un adversar de temut care nu se lasă mai prejos, arătându-se în toată splendoarea sa. Fiind cunoscută sub denumirea de „piatra pietrelor” sau „sângele albastru”, această nestemată și-a câștigat un prestigiu de-a lungul timpului.

Dar cine va câștiga această competiție în inima iubitei?

Caracteristicile primului adversar: Inelul de logodnă cu diamant

De ce să optezi pentru o astfel de bijuterie? Există atât de multe particularități care pun într-o lumină favorabilă diamantul, indiferent din ce unghi este privit! Pentru a estima corect valoarea unui diamant, specialiștii vorbesc despre existența standardului 4C care se referă la:

  • Clarity (claritate) – gradul de impurități (incluziuni) – cu cât un diamant conține mai puține incluziuni, cu atât valoarea sa este mai mare;
  • Cut (tăietura) – modul în care este tăiat diamantul evidențiază proprietățile sale reflective;
  • Color (culoarea) – specialiștii clasifică diamantele raportându-se la scara GIA, iar culorile sunt clasificate de la incolor la galben deschis.
  • Carat (masa) – masa diamantului este exprimată în carate. A nu se confunda cu karatul, care este o măsură prin care este determinată puritatea aurului. În cazul diamantelor, un carat corespunde cu 0,2 grame.

Inelul cu diamante este preferatul multor domnișoare datorită strălucirii pe care o reflectă, dar și a simbolisticii aparte. Denumirea sa provine din grecescul adamas care înseamnă trăinicie și durabilitate, întocmai cum ar trebui să fie și dragostea celor doi logodnici. De aceea, multe dintre domnișoarele din întreaga lume dezvoltă o anumită afinitate față de acest inel.

Calitățile celui de-al doilea adversar: Inelul de logodnă cu safir

Fiind o nestemată foarte apreciată în industria bijuteriilor, safirul este recunoscut pentru calitățile sale estetice de excepție care conferă unicitate bijuteriilor. Această piatră prețioasă se găsește într-o varietate impresionantă de forme și culori – de la violet, galben, padparadscha sau stea, până la cele mai frecvent întâlnite, și anume safirele de culoare albastră.

Pe lângă frumusețea safirului, mulți vorbesc despre proprietățile terapeutice pe care le are această piatră care aparține clasei corindon. Se crede că safirul stimulează claritatea în gândire, îmbunătățește funcționarea sistemului nervos și îndeplinește un rol bine definit în regenerarea celulelor.

Multe femei își doresc să primească un inel de logodnă cu safir considerându-l o alegere deosebită, lucru care este întărit și de etimologia cuvântului în sine „safir”, care înseamnă „cel mai frumos”.

Cine crezi că va fi câștigătorul? 

Dacă ne aflam la un meci de box, atunci cu siguranță că puteam anunța cu ușurință câștigătorul. Când vine vorba, însă, despre inele de logodnă și despre pietre prețioase, povestea stă cu totul altfel. Alegerile sunt pur subiective, iar frumusețea se află în ochii privitorului.

Așadar, inelul de logodnă ideal pentru iubita ta este acela potrivit cu stilul și cu personalitatea pe care o are.

Ce alte modele de inele de logodnă luptă la categoria grea în 2019?

Pe lângă inelul de logodnă cu diamant și inelul de logodnă cu safir, există și alte tipuri de inele de logodnă care vor lupta la categoria grea în ringul celor mai populare alegeri.

Astfel, printre cele mai apreciate modele de inele logodna ale anului 2019 se remarcă inelul cu smarald și inelul cu rubin.

E-ring – Mai mult decât bijuterii

Magazinul online E-ring comercializează inele de logodnă simple sau sofisticate pentru toți bărbații care se află în căutarea unui simbol al iubirii. În fiecare bijuterie de la E-ring se regăsesc atribute ale rafinamentului, detalii și note personale.

Alege un inel de logodnă din sutele de modele existente pe site sau trimite o propunere personalizată în care să menționezi tipul de inel, materialul dorit, precum și ce pietre prețioase să aibă bijuteria și vei obține inelul perfect pentru iubita ta!

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here