Ochii ei spun poate, dar creierul ei spune…

0
329

Inainte de a te naste, creierul tau era de femeie. Stiu ca suna putin dubios, dar e adevarat, si daca vrei sa intelegi misterele mintai femeiesti, trebuie mai intai sa o accepti asa cum e. In primele luni de sarcina, fiecare creier embrionic e setat pentru viata de femeie.

Daca embrionul are gene de femeie, creierul sau va continua sa se dezvolte fara intrerupere. Dar intr-un caz ca al tau, forte ale naturii se dezlantuie prin luna a treia, din cauza ca doua testicule minuscule incep sa trimita prin corpul in formare cantitati infime de testosteron. Pe masura ce hormonul vine in contact cu creierul bebelusului, va opri dezvoltarea unor zone si va stimula perfectionarea altora (cum ar fi cele care iti guverneaza apetitul sexual).

Iar acesta nu e decat inceputul, pentru ca dupa ce te nasti, sertarasele sexuale ale mintii tale continua sa se extinda. Mai exact, portiunea din hipotalamus care coordoneaza libidoul creste tot mai mare si mai puternica pana ajungi la maturitate. Oamenii de stiinta nu sunt foarte siguri de dimensiunea exacta a acestei zone la oameni, dar la alte mamifere s-a constatat ca aria cu pricina e de 7 ori mai mare in cazul masculilor comparativ cu femelele. S-a estimat chiar ca circuitele sexuale din mintea unui barbat se aprind cel putin o data la fiecare minut – mult mai des decat in cazul unei femei.

Infricosator, nu-i asa?

Nu-ti face griji, sunt aici sa te ajut. Sunt profesor de psihiatrie la Universitatea California si de multi ani am urmatoarea viziune: ma aflu intr-o sala de curs plina pana la refuz de barbati, toti atenti la seminarul sustinut de mine pe tema “Creierul feminin”. Au motive intemeiate sa fie atat de atenti. Si tu la fel. Probabil ca ai auzit spunandu-se ca cel mai important organ sexual al unei femei este creierul. Si nu e vorba doar de o prejudecata. E un fapt dovedit stiintific. Iar dupa ce am petrecut mai bine de 20 de ani sfatuind sute de cupluri despre vietile lor intime, stiu ca barbatii n-au habar ce se intampla in mintea femeilor. Dar cum ar fi sa stii macar vag ce se petrece in interiorul acestui organ misterios? Iti poti imagina cate neintelegeri ai evita? Si cate recompense ai primi pentru asta? Iar partea cea mai buna e ca femeia din viata ta va constata toate aceste imbunatatiri, nu doar in ceea ce priveste viata voastra sexuala, ci si in toate tentativele comune de a construi poduri peste prapastia dintre sexe.

Creierul femeii este, de fapt, cu 10% mai mic decat creierul unui barbat. Dar se pare ca din acest punct de vedere, ca de altfel din multe altele, marimea nu conteaza. Creierul femeii contine acelasi numar de neuroni ca cel al barbatului, doar ca sunt mai bine organizati si grupati unii langa altii, precum o pereche de sani intr-o bustiera, de exemplu. Si in anumite zone, mai ales cele care au legatura cu sexul, cu dragostea si cu urmasii, diferentele sunt la fel de mari ca cele dintre corpul unui barbat si cel al unei femei. Fiecare creier este programat sa satisfaca nevoile reproductive ale persoanei respective. Iar diferentele intre aceste programe de comanda pot provoca dispute extrem de spectaculoase.

1
2
3
4
5
6
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here