Nascuti asasini

0
274

Din cele 300 de milioane de spermatozoizi – cita frunza si iarba! – pe care ii trimiti in lume la o singura ejaculare, numai vreo 3 milioane sint capabili de inseminare. Si restul ce fac?

Conform cercetarilor efectuate de specialistii Universitatii din Manchester, se ocupa de diversiuni. In corpul tau, coexista mai multe tipuri de spermatozoizi, fiecare fiind programat sa execute un anumit rol in timpul procesului de fertilizare. Hai, ca e simplu: gindeste-te la armata – cavaleria, infanteria, artileria si alte divizii “-eria”. Aceiasi cercetatori, minati de amorul stiintei, au gasit un voluntar aventuros care a acceptat sa i se introduca in penis o camera video minuscula. Iti dai seama ca au filmat o partida de sex – tu nu ai fi facut la fel? Iata care a fost distributia:

Asasinii

Peste 80% dintre spermatozoizii tai sint adevarati kamikadze. Vicleni si cu muschiul pe ei, micutii tai patrund pina in cele mai indepartate “colturi” ale tractului reproductiv feminin si distrug orice “saminta” de provenienta straina. Daca in seara precedenta partenera ta si-a facut de cap cu postasul, razboinicii tai vor recunoaste sperma straina si o vor distruge cu substante otravitoare.

Aparatorii

Acest tip de spermatozoizi au coada spiralata si doua sau mai multe capete. Se aglomereaza in mucusul cervical al femeii si formeaza o bariera prin care impiedica patrunderea spermei “nedorite”. Imagineaza-ti bodyguarzii de la intrarea unui club trendy: numai privilegiatii au acces in camera VIP-urilor.

Fecundatorii

Acestia sint responsabili cu artileria grea. Depasind vicisitudinile vietii din vagin, ei inoata spre ovul, dornici sa descarce instructiunile pentru fabricarea unui bebelus. Conform cercetatorilor, corpul tau isi modifica strategia spermatozoizilor in functie de rutina ta sexuala si comportamentul partenerei. De exemplu, daca tu si ea nu petreceti prea mult timp impreuna, corpul tau va mari productia de spermatozoizi-asasini, care vor distruge potentialii invadatori. Ia-o ca pe o strategie de razboi civil, de dinaintea divortului…civil.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here