Masturbarea – 5 beneficii incredibile

0
2167
Află cum și de ce un orgasm pe zi poate ține doctorul departe. Chiar dacă e atins prin mijloace proprii. Deci nu e nimic greșit în masturbare.
Află cum și de ce un orgasm pe zi poate ține doctorul departe. Chiar dacă e atins prin mijloace proprii. Deci nu e nimic greșit în masturbare.

Băieți, nu e absolut nimic greșit și deci nu e nicio rușine să luați problema în propriile mâini, ca să zicem așa. Asta pentru că masturbarea regulată nu e doar plăcută, ci îți face și bine.

„Masturbarea e parte a unei vieți sexuale sănătoase”, a explicat pentru MensHealth.com Gloria Brame, sexolog clinician. „Nu e absolut deloc dăunătoare, deci e o activitate extrem de sigură”. De fapt, mulți consideră că masturbarea regulată ar trebui să devină parte a rutinei de auto-îngrijire, ceva la fel de normal precum spălatul pe dinți. Iar dreptatea pare să fie de partea lor.

Vă prezentăm deci cinci beneficii ale masturbării, care te pot face să abordezi problema cu propriile mâini chiar acum (desigur, dacă nu ești în vreun loc public unde chiar nu se face!).

 1. Contribuie la scăderea riscului de cancer al prostatei

Un studiu din 2004 a arătat că bărbații care ejaculează de 21 de ori sau mai mult pe lună au un risc de cancer la prostată cu 33% mai mic decât cei care o fac doar între 4 și 7 ori. În 2016, studiul a fost continuat cu aceiași participanți ai experimentului original. Rezultatele au arătat că și cei care ejaculează de 8 – 12 ori pe lună au un risc de cancer cu 10% mai mic.

2. Te face „tare ca piatra”

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pierzi în mod natural tonusul muscular. Da, asta e valabil și pentru „locul cu pricina”.

Atât sexul regulat cât și masturbarea îți antrenează musculatura pelviană, ceea ce previne disfuncția erectilă și incontinența.

Masturbarea favorizează erecțiile viitoare, spune Brame. Asta pentru că mușchiul neted al penisului are nevoie de oxigenare, iar oxigenul ajunge acolo atunci când circulația sângelui este intensificată, adică atunci când ai o erecție.

Ți-ai putea propune să faci asta de 3-5 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

3. Crește durata erecției

Se poate întâmpla ca băieții să ajungă la punctul culminant mai repede decât și-ar dori pur și simplu pentru că le lipsește exercițiul. Iar asta e valabil și pentru sexul cu partener și pentru masturbare. Antrenamentul cu propria mână poate extinde timpul cât durează o partidă de sex. Brame spune că masturabarea cu o oră înainte de întâlnire, de exemplu, îți poate conferi mai mult control.

Ava Cadell, una dintre autoarele programului de consiliere sentimentală Loveology University, sugerează într-o discuție cu MensHealth.com că dacă ții evidența duratelor unei erecții poate ajuta. De exemplu, dacă în mod obișnuit ai nevoie de doar două minute ca să termini „programul individual”, propune-ți trei minute pentru data viitoare. „Cei mai mulți bărbați pot dubla acest timp într-un interval de o lună”.

Exercițiul chiar e mama învățăturii, nu?

4. Crește imunitatea

Ejacularea sporește nivelul de cortizol, după spusele lui Jennifer Landa, specialistă în terapii hormonale. Cortizolul are o reputație proastă ca hormon al stresului, dar în doze mici menține sănătatea sistemului imunitar.

„Masturbarea poate crea mediul propice pentru buna funcționare asistemului imunitar”, mai spune Landa.

Mai mult, un studiu din 2004 a arătat că bărbații au mai multe celule albe în sânge la 45 de minute după un orgasm obținut prin masturbare.

5. Îți îmbunătățește starea de spirit

Masturbarea pune în circulație o cantitate mare de neurotransmițători precum dopamina sau oxitocina care te fac să te simți mai bine și mai satisfăcut pentru că activează circuitele recompensei din creier. „Orgasmul oferă cea mai mare creștere de dopamină posibilă fără medicamente sau substanțe chimice”, a spus Brame.

 

SOURCEMen's Health
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here