Lista dorințelor sexuale

0
375

Sexul. În viața ta nimic nu-ți taie mai mult răsuflarea, nu-ți dă mai mulți fiori și nu are o importanță mai mare decât sexul. Mă rog, poate singurele excepții ar fi un meci de fotbal epic ori o experiență soră cu moartea pe pârtia de schi. Dar pe bune acum, imediat după meci și odată întors în cabană, te gândești la asta: dacă aș face sex acum, ziua ar fi perfectă. Este la fel de important ca un sos pentru o friptură ca la carte. Mai mult, sexul e acel sos secret care condimentează viața unui adult. Și, de regulă, îl savurezi într-un loc retras, alături de parteneră – indiferent că e o relație temporară ori de durată. Dar intimitatea îți scade șansele să analizezi, să împărtășești din experiență, să înveți chestii noi. De aceea, am adunat aceste povești dezmățate, excentrice chiar – bărbați și femei ne dezvăluie momentele definitorii pentru viețile lor amoroase, de la orgasme la situații penibile. Sunt confesiuni îndrăznețe care pun sexul într-o lumină interesantă. Iar priveliștea este minunată!

 

Anii uau!

1/ Îi atingi sânii pentru prima oară
Paul, 23 de ani: Inima îmi bătea cu putere și pentru un minut am încetat să respir. Eram amețit, dar extrem de conștient. Apoi mi-am amintit să respir din nou.
Pentru momentul în care îți vâri mâna sub puloverul ei nu te poate pregăti nici National Geographic, nici Playboy și nici măcar YouPorn. „Pentru majoritatea oamenilor din cultura noastră, sexul presupune vulnerabilitate“, spune Justin Sitron, cercetător la Universitatea Widener. Acel prim moment de intimitate îți face inima să bată în forță. Însă emoția experiențelor noi dispare. Încearcă să limitezi nuditatea la întâlnirile care implică un act sexual. Astfel, sânii ei își vor păstra din forța sexuală.

2/ Descoperi masturbarea
David, 42 de ani: Nu există broșuri care să explice orgasmul – intensitatea, dezlănțuirea din final, euforia. Sau haosul. Prima oară când mi s-a întâmplat, m-am speriat teribil. Iată-mă întins, paralizat de frică, ochii sunt larg deschiși și respir alert. Știam că mi s-a întâmplat ceva epic. Brusc, lumea a devenit mult mai complicată decât am perceput-o până atunci, mai ciudată. Dar și mult mai mișto.

3/ Primul tău sărut „adevărat“
Laura, 25 de ani: Tipul juca fotbal în echipa universității. Eu aveam 15 ani, el 18. Și eram, desigur, intimidată de vasta lui experiență sexuală. În timp ce ne sărutam, nervozitatea mea a răbufnit într-un râs zgomotos. „De ce râzi?“, m-a întrebat șocat, scuzându-se: „E prima oară când sărut o fată nefiind beat“. Brusc, am înțeles: era la fel de speriat ca mine. A fost o revelație care m-a ajutat. Dacă sunt nervoasă, nu-i exclus ca și partenerul meu să fie la fel.

4/ Primul tău refuz
I s-a întâmplat fiecărui bărbat. Mă rog, poate nu lui Clooney. Dar contează ce faci după. „Acel sentiment de frustrare are un impact puternic“, spune Brandy Engler, terapeut sexual în Los Angeles. Dacă refuzul continuă, menționează ea, „unii bărbați încep să creadă că femeile sunt nestatornice și uneori doar vor să se joace“. Tu nu ești așa, nu? Eșecurile sunt fantome; deci trebuie să le faci să dispară. „Investește într-o relație cu o femeie care te vrea acum“, spune Engler.

5/ Îți pierzi virginitatea (în sfârșit)
„Când o femeie spune pentru întâia oară: «Și eu te vreau», e un mod incredibil de a confirma relația“, precizează Engler. Asta nu înseamnă că experiența va fi 100% satisfăcătoare. Cui îi iese bine ceva făcut pentru prima oară? „Dar dacă prima ta parteneră pare indiferentă ori nu atinge orgasmul, experiența poate fi devastatoare.“ E important să nu uiți că, „în pat, femeile au propriile probleme“, spune Engler.

 

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here