Las-o pe ea

0
371

De Madeline Haller. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Claire Benoist.

Vorbește-i! Când fac sex, multe femei ezită să-și roage partenerul să le stimuleze clitorisul ori să se atingă singure, deși bărbații sunt OK cu ambele variante. Într-un studiu canadian, bărbații dintr-un focus grup au avut reacții „extrem de pozitive“ la aceste propuneri. „Însă în focus grup-ul cu femei, ele au spus că le este frică să nu le rănească orgoliul bărbaților“, spune autoarea studiului, Claire M.A. Salisbury. Soluția? Încurajeaz-o!

Beneficiile abstinenței

Uită de instincte. Amânarea primei partide de sex vă poate avantaja relația pe termen lung, arată un studiu din Journal of Sex Research. Cuplurile care au așteptat cel puțin câteva săptămâni înainte să facă sex au avut o relație mai satisfăcătoare după un an sau mai mult, față de cei care s-au grăbit. „Dacă interacțiunea sexuală apare înainte să vă implicați emo­țio­nal, e posibil să rămâi într-o relație nesatisfăcătoare mai mult decât ai face-o de obicei“, spune autorul studiului, Brian Willoughby. După prima lună, cuplul se va concentra mai mult pe relație și pe deciziile luate pentru ei doi.

Semnale mixte

Fii cu ochii în patru. Faptul că îți răspunde la mesajele cu tentă sexuală nu înseamnă că acestea o și excită, arată o cercetare din revista Computers in Human Behavior. Mai bine de jumătate dintre femei au dat curs unui schimb de mesaje erotice, chiar dacă nu aveau chef de „joacă“. „Unele o fac doar pentru a-și mulțumi partenerul“, spune Michelle Drouin, autoarea studiului. Află cum stă treaba când vă vedeți.

Lubrifiantul: inamicul paternității?

Folosirea lubrifianților ar putea să-ți scadă șansele de procreere, potrivit unei cercetări din revista Fertility and Sterility. Majoritatea produselor din comerț diminuează motilitatea spermei – adică abilitatea spermatozoizilor de a ajunge la ovulele partenerei și de a le fertiliza. Unele substanțe conținute de lubrifianți ar putea acționa ca spermicide, însă cercetătorii avertizează că acestea nu ar trebui considerate drept anticoncepționale.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here