Întreabă-ne și îți răspundem

0
312

Crezi că femeilor le place sexul brutal sau lent și senzual? Claudiu, Constanța

Ambele variante, depinde de context. După o cină la restaurant în care am sărbătorit câțiva ani de relație, s-ar putea să vrem să fim seduse cu delicatețe. După o noapte în club, în care am dansat și am băut shoturi de tequila, o să avem chef de sex agresiv și sălbatic. Dar, în majoritatea situațiilor, ne dorim o combinație între cele două. Din fericire, poți să-ți dai seama foarte ușor ce gen de sex își dorește partenera în funcție de cum te sărută și cum te atinge. Ne place să fiți flexibili și să ne surprindeți. Doar să nu fiți mereu la fel, este plictisitor.

 

Logodnica mea încă poartă un lăn­țișor de argint pe care l-a primit de la fostul. N-ar trebui să renunțe la el? Alexandru, București

Relaxează-te, e doar o bucată de metal. Pe bune. Nu totul are valoare sentimentală pentru femei. Probabil, pur și simplu îi place cum arată. E cazul să-ți faci griji dacă păstrează toate desenele, animă-luțele de pluș sau scrisorile siropoase de la el. Deși eu am niște scrisori de dragoste vechi pe care le păstrez (uneori e amuzant să-ți amintești de anumite perioade din trecutul tău). În orice caz, mi s-ar părea trist să nu mai pot purta bijuteriile frumoase primite de la foști iubiți, doar pentru că actualul își face gânduri negre aiurea. E risipă să le ții degeaba în cutie pentru tot restul vieții.

 

În fiecare an merg câte un weekend la schi cu băieții, dar de data asta vrea să vină și prietena mea. Care e cea mai bună metodă să-i spun că nu poate veni pentru că e ieșirea noastră, între băieți? Andrei, Brașov

Spui așa: „Îmi pare rău, iubito, nu poți veni, pentru că e ieșirea noastră cu băieții“. Nu ai de ce să te justifici prea mult. Ai tot dreptul să petreci timp cu prietenii tăi. La fel cum și ea poate să iasă oricând are chef doar cu fetele în oraș. E OK ca fiecare să petreacă timp separat cu propriii prieteni. Dacă totuși acceptă greu situația, propune-i să mergeți la schi în alt weekend, de data asta cu mai multe cupluri cu care sunteți prieteni.

 

Iubita mea vorbește mereu online cu unul dintre prietenii mei. Cum să-i spun că mă deranjează? Cristian, Brașov

În primul rând, trebuie să încerci să-ți dai seama singur ce te deranjează mai exact. Ești gelos? Te simți exclus? Evident că e normal să-i spui că te face să te simți inconfortabil, dar n-o ataca – poate vrea doar să se apropie mai mult de tine, împrietenindu-se cu prietenii tăi. Spune-i ceva de genul: „Mă bucur că te înțelegi bine cu amicii mei, dar mă simt exclus când stați de vorbă toată ziua“. Ca să înțeleagă mai bine cum te simți, roag-o să se pună în locul tău, întreab-o cum s-ar simți dacă ai vorbi și ai râde toată ziua cu o prietenă de-a ei. Nu cred că discuția asta ar trebui să aibă o concluzie drastică, ar fi stupid să-i interzici să mai comunice cu vreun amic de-al tău. Ideea e să discutați, să îi spui clar cum te face să te simți și de ce și la final să știți mai multe unul despre celălalt.

 

Făcându-i sex oral prietenei mele, am observat că gustul i se schimbă de la o săptămână la alta. E normal?Tudor, București

Mirosul și gustul iubitei tale variază în funcție de ciclul menstrual. Dacă faceți sex fără ­prezervativ, amestecul de fluide corporale ­poate da naștere la gusturi și arome unice. Așa că nu te panica, Tudor, totul e în regulă.

 

Patru cadouri ideale
Am făcut un sondaj printre cititoarele edițiilor internaționale Women’s Health ca să aflăm ce preferă. Iată topul lor și câteva idei practice de la noi.

Bilete la evenimente
De pe eventim.ro afli ce concerte vin în orașul tău. Ține minte că trebuie să-i placă în primul rând ei, nu ție.

Bijuterii
E și mai frumos dacă poți scrie pe bijuterie un mesaj personal. Evită să-i dai cadou un inel dacă nu vrei s-o ceri în căsătorie.

Tratament la SPA
Multe centre de SPA vând bonuri de cadou cu mai multe servicii. Nu încerca să ghicești tu ce-i place, dă-i mai multe opțiuni.

Echipament
Dacă prietena ta trece zilnic pe la sală, e momentul să îi arăți că apreciezi efortul ei. Ia-i o geantă nouă.

 

Foto: Shutterstock

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here