Îmblânzește infidela

0
457

MAI ÎNTÂI, VEȘTILE PROASTE: INFIDELITATEA E ÎN FIREA PARTENEREI TALE. Acum veștile foarte proaste: infidelitățile au loc mult mai des ca pe vremuri. Dar nu e totul pierdut. Studiile arată că există cinci tipuri de femei cu înclinație spre infidelitate. Vezi în ce categorie intră iubita ta și anihilează-i instinctele păcătoase.

 

 

Femeia alfa
„Această femeie e genul care merge la sală dimineața devreme ca să poată ajunge și la jobul perfect pe care îl are și să-și mențină și corpul la fel de perfect“, spune psihologul Susan Quilliam, autoarea cărții The New Joy Of Sex.

• FII PE FAZĂ CÂND… Ratează o promovare la job. „În momentul în care simte că îi scade puterea, recurge la măsuri drastice, ca să obțină din nou controlul“, avertizează Susan Quilliam. „S-ar putea să caute satisfacție în alte părți, ca să-și crească încrederea în ea.“

• ANULEAZĂ-I INSTINCTUL ANIMALIC Încrederea e cea mai bună formă de apărare. „Inițiază mai des partide de sex și înfrunt-o de câte ori e nevoie. „N-are nevoie de încă un angajat umil care să-i facă pe plac“, spune consilierul marital Andrew Marshall, autorul cărții Make Love like a Prairie Vole. Nu uita că, pentru aceste femei, puterea e un afrodisiac.

 

Doritoarea de atenție
Un studiu al Universității din Texas a descoperit că femeile atrăgătoare din punct de vedere sexual au niveluri mai mari de estrogen și, drept consecință, o înclinație mai mare spre infidelitate. „E ca un animal de prăsilă“, spune David Holmes, profesor de psihologie la Universitatea Metropolitană din Manchester. De obicei o poți identifica prin turma de amici de sex masculin.

• FII PE FAZĂ CÂND… Prietenii ei de sex masculin își pierd interesul pentru ea. „Dacă interacțiunile cu bărbații scad, femeile de genul acesta simt că le lipsește ceva și, de aceea, caută să construiască noi relații“, spune Susan Quilliam.

• ANULEAZĂ-I INSTINCTUL ANIMALIC Fă-i cunoștință cu bărbați noi. Poate părea ciudat, dar dacă îi faci cunoștință cu rude de-ale tale de sex masculin sau cu prieteni de-ai tăi de încredere, vei ști că e în siguranță în compania lor – iar ea va primi atenția de care are nevoie.

 

Căutătoarea de senzații tari
Înclinația ei spre infidelitate ar putea depinde de abilitatea de a produce dopamină, substanța care ne face să ne simțim exaltați. Unele femei au o predispoziție genetică pentru risc. „E genul care inițiază certuri doar de dragul de a se certa“, spune Susan Quilliam.

• FII PE FAZĂ CÂND… Relația voastră nu mai e stimulativă. „Dacă vă petreceți nopțile de vineri acasă la televizor sau la aceiași prieteni, o să caute pe cineva nou care să-i ofere doza de dopamină pe care înainte i-o ofereai tu“, spune David Holmes.

• ANULEAZĂ-I INSTINCTUL ANIMALIC Apucați-vă împreună de un hobby nou. „De exemplu, sugerează-i să încercați preparate culinare exotice“, recomandă Susan Quilliam. Alimentele care conțin tirozină, precum migdalele sau bananele, cresc și ele nivelul de dopamină (o metodă mai bună decât adulterul).

 

Devoratoarea de bărbați
„Acest gen de femeie are niveluri crescute de testosteron – și asta se vede, pentru că are un apetit sexual mare și este interesată de sport“, spune David Holmes. Așa că nu te bucura prea tare când o vezi că urmărește un canal sportiv.

• FII PE FAZĂ CÂND… Sunteți împreună de mult timp. „Dacă viața voastră sexuală devine banală, pot apărea incompatibilități între preferințele voastre din dormitor“, precizează Susan Quilliam. Potrivit unor studii canadiene, femeile care se simt incompatibile cu partenerii lor au de trei ori mai multe șanse să înșele.

• ANULEAZĂ-I INSTINCTUL ANIMALIC Exploatează simțul tactil – cu hainele pe voi. „Contactul în afara dormitorului va re-crea senzația de anticipare pe care o simțeați la începutul relației“, spune Andrew Marshall. De exemplu, ține-ți mâna pe șoldurile ei în timp ce așteptați să luați o băutură la bar.

 

Domnița neajutorată
Majoritatea femeilor preferă monogamia și nu înșală decât dacă intimitatea dispare din relație. Identifică aceste femei prin atitudinea lor neajutorată în relații. Te sună când i se strică boilerul sau când calculatorul nu mai pornește? „De fapt, ea te roagă să îi rezolvi problemele ca să vadă dacă ești dispus să o ajuți“, explică David Holmes.

• FII PE FAZĂ CÂND… Sunteți blocați într-un tipar. „Urmarea aceleiași rutine poate crea o distanță emoțională între voi, ceea ce le îngrijorează pe femeile sensibile ca ea“, spune specialista în terapie sexuală Janice Hiller.

• ANULEAZĂ-I INSTINCTUL ANIMALIC Atunci când vorbiți, repetă ultimul adjectiv pe care l-a folosit. „Dacă imiți descrierile pe care le face, simte că o înțelegi – deci nu are nevoie să găsească pe altcineva care s-o înțeleagă“, încheie Andrew Marshall.

 

 

4% dintre tați cresc copilul altui bărbat*

Sursa: Universitatea John Moores din Liverpool.

 

Foto: Shutterstock

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here