Femeia MH: Sonia Argint Ionescu

0
311

De Mihai Ghiduc. Foto: Alexandra Sandu pentru arhiva personală.

Prezentatoarea emisiunii în limba germană de la televiziunea națională se ocupă, în același timp, și de emisiunea Vreau să fiu sănătos! de la TVR 1. Nu e o întâmplare acest lucru: preocuparea ei pentru o viață activă și pentru o dietă sănătoasă a început încă din adolescență. Și face totul ca la carte, nemțește, încă din școală: „Educația germană s-a potrivit perfect pe structura mea psihică. Sunt echilibrată, constantă, consecventă, punctuală, serioasă și îmi place să fac lucrurile bine, sunt chiar perfecționistă“.

Exersează constant
Să îți creezi o rutină de antrenament e important. Sonia știe asta, de aceea spune că schimbă „extrem de rar locurile în care merg la sală, așa că de 12 ani sunt abonată a clubului World Class“. Constanța face ca antrenamentele să nu mai pară un chin, ci, după un timp, să devină plăcute. „În medie, fac mișcare de patru ori pe săptămână și am grijă să alternez cât mai des exercițiile. Practic constant yoga, atât pentru forță, cât și pentru echilibru și elasticitate. În sala de fitness am rutine de functional training sau de Tabata. Mai merg la orele de cycling și de interval training.“

Mănâncă echilibrat

Fiindcă e gurmandă și nu poate ține diete, Sonia trebuie să păstreze măsura. „Din meniu nu lipsesc fructele și legumele proaspete. “Programul nu ține cu ea, de aceea nu gătește. „Noroc că am un soț înnebunit după alimentația raw-vegană“, spune ea, „așa că îi comand săptămânal meniul casei Raw.z.“ Acum e și mai simplu, pentru că există magazine cu produse bio. „E mult mai ușor să le asigur copiilor o hrană sănătoasă. Dar și la piață există produse românești, deosebit de gustoase“, adaugă Sonia.

_DSC4054

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here