Evoluția dimensiunii penisului

0
1354

De Denny Watkins. Foto: 123RF. Adaptare: Casa de Traduceri 

Dacă ea îți spune că echipamentul tău este pe măsura lui King Kong, încearcă să nu o iei ca pe o insultă. Până la urmă, umanoizii sunt mult mai bine dotați între picioare decât primatele. 

De fapt, penisul unei gorile adulte măsoară cam 4 cm, în erecție completă. Cimpanzeii, rudele noastre cele mai apropiate din rasa maimuțelor, stau ceva mai bine, pe la 7,5 cm, dar tot la pitici sunt în comparație cu lungimea noastră medie între 13 și 18 cm.

Bine, de maimuțe ne separă 7 milioane de ani de evoluție… dar cum am ajuns noi atât de departe?

Una dintre teorii este că fetele preferă, pur și simplu, băieții bine dotați.

Într-un studiu realizat în Australia în anul 2013, cercetătorii au rugat femeile să privească imagini generate pe calculator, dar de dimensiune reală, ale unor bărbați cu diferite tipuri de corp și dimensiuni ale penisului non-erect. A reieșit că doamnele au evaluat bărbații mai bine dotați ca arătând mai bine.

„Înainte să purtăm haine, acesta era unui dintre modurile în care femeile judecau atractivitatea unui bărbat”, spune autorul studiului, Prof. Dr. Brian Mautz.

Dar de ce strămoașele noastre care se împerecheau cu penisuri din ce în mai mari în decursul evoluției umane au dorit un penis mai mare de la bun început? Chiar și preferințele femeilor moderne pentru un penis mai mare nu sunt constante.

„Deși femeile, în medie, considerau un penis mai mare ca fiind mai atractiv, au existat și femei care nu aveau nicio preferință”, spune Mautz.

Studiul lui Mautz a constatat chiar și că umerii mai lați detronau mărimea penisului în clasamentul caracteristicilor atractivității, iar bărbații mai înalți erau priviți, generalizat, ca fiind mai „bine”.

Este posibil ca pur și simplu femeile să prefere bărbații cu constituții atletice, iar o dimensiune proporțională a penisului să vină la pachet.

În același timp, un penis mai mare poate ajuta femeile să aibă orgasm vaginal, și nu orgasm clitoridian.

Cercetătorii scoțieni au constatat că, din peste 300 de femei, aproape jumătate au avut orgasm vaginal în decursul unei luni, iar o treime dintre aceste doamne au preferat bărbați care pot ajunge mai adânc în timpul unui raport sexual.

Schema: Fetele care au preferat penisuri mai lungi au avut mai multe orgasme în luna anterioară decât celelalte femei incluse în studiu.

Același lucru poate fi valabil și pentru femeile care au avut orgasme clitoridiene: Într-un studiu al Universității din Texas, 90% dintre femei au declarat că un penis mai gros contează mai mult decât unul mai lung, când vine vorba de satisfacția sexuală.

Sau poate că motivul pentru care avem o erecție mai pronunțată este exclusiv mecanic. Unii oameni de știință au sugerat că penisul de tip ciupercă, care este unic în rândul primatelor, există pentru a îndepărta sperma partenerilor sexuali anteriori ai femelei în timpul actului sexual.

Cercetătorii de la Universitatea din Albany au mers chiar mai departe și au verificat această teorie folosind vagine și penisuri artificiale – adică „ajutoare pentru masturbare”. Vibratoarele corecte din punct de vedere anatomic au reușit să curețe 91% din sperma depusă anterior, comparativ cu 35% în cazul modelelor fără cap.

„Umplând vaginul, un penis mai lung va ajuta și va susține îndepărtarea spermei lăsate de alți masculi, ca metodă de a maximiza probabilitatea de paternitate”, spune autorul studiului Prof. Dr. Gordon Gallup, psiholog evoluționist din cadrul Universității din Albany.

Evident, nu există prea multe cercetări cu privire la modul în care penisurile au evoluat în timp pentru a putea emite teorii fără umbră de îndoială. „Penisurile nu se fosilizează”, spune Gallup.

Atâta vreme cât femeia din viața ta este fericită, iar 85% dintre femei sunt perfect mulțumite cu echipamentul bărbaților din viața lor, spune un studiu al Universității de Stat din California, consolați-vă cu ce ne diferențiază de maimuțe: Organele noastre genitale masive.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here