Da, chiar există un punct G masculin! Iată 4 lucruri de făcut pentru a-l descoperi

0
2961
Se spune că prostata sau punctul G masculin este sursa unor orgasme îmbătătoare. Nu trebuie decât să ai un pic de curaj și să-l cauți. Iată câteva sfaturi în acest sens. 
Se spune că prostata sau punctul G masculin este sursa unor orgasme îmbătătoare. Nu trebuie decât să ai un pic de curaj și să-l cauți. Iată câteva sfaturi în acest sens. 

Pentru mulți bărbați, ideea ca cineva să le atingă prostata (știți voi, glanda aceea cât o nucă dintre vezică și penis) e cam la fel de atrăgătoare ca o obturație de canal fără anestezie. Pentru alții însă – atât homo- cât și heterosexuali – explorarea prostatei poate duce la noi culmi de excitație și plăcere sexuală. Atât de multă plăcere încât unii experți în sănătate sexuală au numit prostata „punctul G masculin”. Deci da, atâta lucru e sigur, punctul G există și pentru bărbați!

„Punctul G masculin este prostata și se află la aproximativ 5cm în interiorul anusului înspre abdomen”, explică Susan Milstein, Ph.D., profesor în Departamentul de Îmbunătățire a Sănătății, Știința Exercițiului și Educație Fizică din Rockville Campus al Montgomery College din Maryland. Atribuirea numelui de „punct G masculin” prostatei e justificată de faptul că aceasta este locul unei mulțimi de terminații nervoase (de fapt, numărul de terminații nervoase din prostată e cam la fel de mare ca al celor din clitoris). „Pentru cei care doresc s-o găsească, prostata chiar poate fi o sursă de plăceri nemaiîntâlnite”, mai spune Milstein.

 

De fapt, deși mulți bărbați sunt precauți când vine vorba de stimulare anală, vânzările la aparate de masaj al prostatei (precum acest Aneros Vice care costă 140$) au crescut în ultimii ani. Conform datelor de la sex-shop-ul HealthyAndActive, aceste vânzări au crescut cu 56% în ultimii cinci ani, în special în rândul bărbaților heterosexuali de peste 45 de ani.

Bărbații pot avea un orgasm al prostatei chiar și fără stimularea penisului. „Orgasmul prostatei este un orgasm complet iar senzația de plăcere se resimte ca o furnicătură extrem de plăcută în tot corpul. Asta e diferit de plăcerea mai directă și izolată oferită de un orgasm obișnuit, obținut prin penetrare sau masturbare. În general, orgasmul prostatei cere mai multă ‘încălzire’ și implică un consum energetic mai mare. Dar merită!” spune Chris * (nume omis din rațiuni de confindețialitate), educator în materie de sex la The Pleasure Chest, Los Angeles.

Iată câteva sfaturi pentru o experiență de masaj al prostatei la maxim de confortabilă, plăcută și sigură.

  1. Pregătește-te cum se cuvine.

Dacă încerci să-ți masezi singur prostata, asigură-te că ai mâinile curate. Probabil că cel mai important lucru e să „folosești întotdeuna un lubrifiant, întrucât anusul nu se auto-lubrifiază. Dacă introducerea unui obiect în anus îți provoacă durere, ia-o puțin mai încet și mai adaugă lubrifiant”, spune Chris.

2. Ia-o încet!

Altfel spus, folosește tehnica pașilor mărunți. Începe cu un masaj extern al zonei perineului, adică cea dintre testicule și anus. „Acordă-ți un timp în care să-ți cunoști propriul corp. Stai pe spate cu fundul pe o pernă, cu șoldurile puțin ridicate. Începe prin a masa zona perineului cu degetele. Aplică lubrifiant pe degete și mângâie zona din jurul anusului pentru a stimula terminațiile nervoasa”, spune Chris.

3. Explorează stimularea internă.

Dacă îți place senzația oferită de masajul extern, poți trece la pasul următor. Asta ar însemna să introduci degetul bine lubrifiat în anus, flexându-l înspre buric. „La vreo 5cm ar trebui să-ți poți simți prostata”, spune Chris.

E important să ai în vedere că nu e nevoie să mergi mai departe de atât, mai ales la prima încercare. „Unii oameni cred că trebuie să-ți folosești toată mâna, dar de fapt nu merge deloc așa”, spune Milstein. „Introdu un deget câțiva centimetri în interiorul anusului și împinge în sus. Mișcă-l puțin, atinge zona interioară și apasă atât cât te face să te simți bine.”

4. Încearcă un aparat de masaj pentru prostată.

„Ar fi bine să alegi unul cu ‘coadă’ sau cu o bază suficient de stabilă. Nu vrei să ajungi la spitalul de urgență ca să scoți jucăria din fundul sacului”, glumește Milstein. (Apropó de asta, uite câteva sfaturi pentru cum să eviți accidentele în zona intimă).

 

 

 

SOURCEMen's Health
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here