Dependenti de telefon?

0
234

De Laura Roberson • Adaptare de Irina Mereacre • UggBoy/Creative Commons 

 

Cu cat relatia avanseaza, cu atat veti comunica mai mult: apeluri in drum spre birou, SMS-uri cu subiecte sexuale in timpul ședintelor plictisitoare. „Unele cupluri transforma aceste forme de comunicare in reguli“, sustine dr. Aimee Miller-Ott. O parte dintre aceste obiceiuri au fost asociate cu satisfactie romantica scazuta, iar altele au fost asociate cu un nivel ridicat de satisfactie. Depinde doar de voi ce reguli va impuneti in relatie.

Idei neinspirate
„Nu continua sa ma contactezi, daca nu-ti raspund.“ Da, 15 SMS-uri sunt enervante. Dar daca ii zici sa te lase in pace, va crede ca ascunzi ceva. Spune-i de ce n-ai timp de taclale sau cand puteti continua convorbirea.
„Nu-mi citi mesajele și nu-ti verifica e-mailul de pe telefonul meu.“ Daca-i spui direct sa nu-și vare nasul, prietena ta ar putea sa traga creada ca vorbești cu alta femeie. Solutia e simpla: pune-ti parola pe telefon.

Idei convenabile
„Nu ma suna prea devreme, dar nici prea tarziu.“ Nu e musai sa stabiliti o regula: spune-i ce program ai și așteapta-te sa te contacteze mai rar cand ești ocupat (sau dormi).
„Raspunde la mesaje in maximum o ora.“ Pentru femei chiar conteaza cat de repede raspunzi – fa-o in timp util.
„Cand suntem impreuna, lasa telefonul in pace.“ Unul dintre voi este dependent de smartphone? Sugereaza-i sa va inchideti telefoanele in serile romantice mai speciale.

O idee buna
„Nu incepe o cearta via SMS-uri.“ Daca ea incearca sa aiba o conversatie serioasa, iar tu ii zici: „Prefer sa nu avem discutia asta prin SMS“, ii dai de inteles ca o eviti. Spune-i inca de la inceputul relatiei ca preferi sa vorbiti fata in fata despre lucrurile importante.

2,6
este numarul suplimentar de ore in care barbatii cu disfunctie erectila poarta telefoanele celulare in buzunare, comparativ cu cei cu erectii sanatoase.

Sursa: Proceedings of the World Meeting on Sexual Medicine

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here