Te-a înșelat? Află de ce!

0
649

Dan* a fost foarte afectat când a descoperit că soția l-a înșelat. „Îmi tot spunea că i-am distrus viața, că i-am frânt inima și că totul s-a întâmplat din senin“, povestește Ana, fosta lui soție. Ana i-a înțeles furia, dar nu și mirarea – ea îi spusese ani la rând cât de nefericită era, iar el n-o luase în seamă.

Adesea, când este înșelat, un bărbat va pretinde că nu ar avea nicio vină, însă ceva e putred. „De regulă, oamenii nu sunt infideli fără motiv“, spune Jennifer Harman, profesor de psihologie la Universitatea de Stat Colorado.

„Dacă femeile se simt trădate, acea trădare – chiar dacă nu a implicat înșelarea – le poate ajuta să-și justifice comportamentul.“ Și, deși bărbații sunt, din punct de vedere statistic, cei care înșală cel mai mult, procentul femeilor infidele a crescut cu circa 40% în ultimii 20 de ani, ajungând la circa 14%, arată un studiu de la Centrul Național de Cercetare a Opiniei din SUA. (Procentul bărbaților s-a menținut constant, la circa 20%.)

„Vestea bună“, spune Harman, „e că adesea poți să-ți împiedici partenera să înșele, însă asta presupune muncă și sacrificiu“. Ești gata de schimbare? Am rugat patru femei infidele să ne spună poveștile lor ca să poți învăța din greșelile partenerilor acestora.
De Jason Feifer. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Carlos Nunez
*Personajele sunt reale, însă numele lor au fost schimbate.

1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here