Află care sunt motivele pentru care ar fi infidelă

0
695

De Laura Roberson Adaptare de Irina Mereacre

Jason Gilmore s-a culcat cu şase femei măritate. Prima a fost Abbey. Aventură a început într-o notă destul de inocenţa: s-au cunoscut la job, unde el lucra că agent de vânzări, şi i-a legat genul de umor pe care îl împărtăşeau amândoi.

Apoi a apărut Shannon, şefa departamentului în care lucra Jason. Era mică de înălţime, dar avea un libido imens. Mai era şi Linda, o roşcată irascibilă de 50 de ani.

Uneori e bine să înveţi câte ceva de la tipi că Jason. Ce a avut el în plus faţă de soţii acelor femei? „Eu ştiu cum să ascult“, povesteşte el. „Acele femei erau singure. Or fi ele măritate, dar dacă o femeie simte că e singură pe plan emoţional, atunci este o femeie singură.“

Cercetările arată că femeile înşală când au un mariaj nefericit, nu pentru că nu şi-ar ţine în frâu poftele trupeşti. „Adesea, amantul o tratează bine şi ea poate să conştientizeze lucrurile care îi lipsesc în mariaj“, susţine dr. Kristina Gordon, profesor asociat de psihologie la Universitatea din Tennessee. „În asemenea cazuri, e posibil că ea să nu regrete aventură.“

L-am analizat pe Jason şi pe alţi seducători că să identificăm minusurile vieţilor noastre conjugale. Am cerut părerea experţilor, că să aflăm cum să ne ţinem partenerele departe de amanţi.

Fii confidentul ei

Intimitatea aduce cu ea confortul; iar dacă îi cunoşti personalitatea, acest lucru va va apropia. Dar există şi un fel de confort negativ. „Una dintre cele mai frecvente plângeri pe care le aud e: «El vine de la serviciu şi se aşază la televizor»“, spune Alex Lombardi, 46 de ani, un tip care susţine că s-a culcat cu peste zece femei măritate. Iar când bărbaţii acestora deschideau gură, adaugă el, treceau la dat sfaturi. „Eu le ascult, fără să încerc să le rezolv problemele“, spune Alex. Dar, dacă o faci pe psihologul, nu îi arăţi că-ţi pasă? Nu.

„Procedând astfel vei omorî conversaţia. Tu te concentrezi pe găsirea soluţiei, în loc să rămâi conectat la problemele ei“, spune dr. Kristina Gordon.

„Ea vrea să manifeşti interes, să analizezi problema.“

STRATEGIA TA: Timpul „tău“ este şi al „ei“. Dacă exerciţiile fizice sau un joc video te ajută să reduci din tensiunea zilnică, asta e un lucru bun. Dar explică-i şi ei asta şi sugerează-i o altă modalitate de apropiere. „Ştiu un cuplu care stă de vorba în fiecare seară în faţă unui bol cu cereale“, susţine dr. Gordon. Folosiţi acest timp pentru a va apropia, nu să vorbiţi despre grădiniţă celui mic sau facturile la energia electrică. Trebuie să sapi mai adânc, în loc să dai din cap aprobator şi să zici: «Da, da, e în regul㻓. Scopul tău principal e să pricepi de ce îţi vorbeşte.

Da drumul emoţiilor

Teoretic, o viaţă sexuală activă mulţumeşte orice partener. Dar nu e cazul tuturor cuplurilor: Jason Gilmore povesteşte cum multe dintre femeile măritate cu care a împărţit patul se plângeau de „sex că-n grupările religioase Amish“ – mecanic şi monoton.

Într-un studiu desfăşurat la Universitatea Nevada, femeile au susţinut că sexul previzibil are loc parţial şi din cauza că soţii lor le cunosc prea bine corpul – o chestie care altădată era un stimulent sexual. Însă oamenii de ştiinţă au descoperit că familiaritatea nu e o problema atât de mare pe cât o constituie lipsa emoţiilor.

„E ca şi cum ar bifa lucrurile de pe o lista. Pot să va spun ce mişcare urmează să facă“, a povestit una dintre participante.

STRATEGIA TA: Joacă murdar. Femeile măritate reacţionează excelent la: aluzii explicite şi schimbul de replici… murdare. Îndeplinirea fanteziilor sexuale este considerată una dintre cele mai incitante chestii din timpul sexului, potrivit unui studiu desfăşurat la Universitatea de Stat din California în 2008. „Că să-ţi exprimi fanteziile trebuie să fii vulnerabil“, susţine dr. Gordon. „Iar când partenerul tău e receptiv, simţi cum deveniţi mai apropiaţi.“ Adesea, femeilor le este mai uşor să împărtăşească fanteziile cuiva nou: pentru el nu este soţie sau mama, ci o zeiţă a sexului. Aşadar, transformă-te în starul ei porno.

Vrea să faceţi chestii împreună

Când aveţi interese comune, partenera ta dobândeşte un soi de „autoexpansivitate“ – sentimentul că o ajuţi să crească. Dacă relaţia voastră nu-i lărgeşte orizonturile, soţia ta ar putea să apeleze la un coleg de birou.

Când aţi gătit ultima oară împreună sau aţi colaborat la un proiect pentru casă? Dacă răspunsul e: „Prin anii ’90“, ai dat de belea. „Atracţia este atracţie, însă odată ce hormonii s-au mai domolit, vei caută în celălalt camaraderia“, spune Jason Gilmore.

STRATEGIA TA: Oferă-i un viitor. Încearcă să te gândeşti la câteva proiecte pe care să le derulaţi acum, dar în acelaşi timp asigura-te că vor prezenţa un interes la fel de mare pentru amândoi.

„Chiar şi când relaţia e într-o acalmie, dacă ea e optimistă referitor la ideea de a creşte alături de ţine în viitor, asta o poate domoli“, susţine dr. Gary Lewandowski Jr, profesor de psihologie la Universitatea Monmouth şi coautor al site-ului ScienceOfRelationships.com. Rezervă acum bilete spre o destinaţie romantică unde să mergeţi în toamna. Va avea luni întregi la dispoziţie că să se gândească la excursie.

Orice investiţie se amortizează

„Implicaţiile emoţionale presupun un transfer de investiţii – soţia ta trebuie să ştie că reprezintă o parte importantă din viitorul tău“, spune dr. Lewandowski. Iar dacă vei investi în soţia ta, vei deveni şi tu o parte importantă din viaţă ei, susţine dr. Helen Fisher, cercetătoare la Universitatea Rutgers.

„Un ământ poate să promită orice unei femei măritate“, spune ea. Alex Lombardi explică: „Când e cu o femeie necăsătorită, un bărbat concurează cu mulţi alţii. Când e cu o ţipă măritată însă, competiţia e doar cu el“. Iar acela eşti tu.

STRATEGIA TA: Spune, nu arată. Îi speli maşină, duci gunoiul. Însă muncă ta nu a luat sfârşit. „Adesea, femeile simt nevoia să le comunici mai mult“, spune dr. Rebecca Brand, profesor de psihologie la Universitatea Villanova. „Pur şi simplu spune-i: «Am observat că nu mai aveai cereale, aşa că am luat eu o cutie».“ Dacă nu-i vei reaminti ocazional, s-ar putea să treacă cu vederea gesturile tale.

Rămâi fanul ei

În ochii soţiei tale, fie eşti principalul ei sus tinator, fie cel mai mare critic. De exemplu, când îţi găteşte, se aşteaptă că tu să-i apreciezi muncă. Când şeful ei o pune într-o situaţie delicată, vrea să-i arăţi susţinere.

Însă iată ce se întâmplă uneori: „Una dintre femeile cu care m-am văzut mi-a povestit că de fiecare dată când îşi exprimă sentimente­le simţea că este respinsă“, spune Jason Gilmore. „Soţul ei începea să-i povestească ce mai făcuse în ziua respectivă.“ Afecţiunea ta o ajută să fie mai puţin stresată şi să aibă mai multă încredere în ea.

STRATEGIA TA: Învaţă să-i faci complimente. Persoanele care au stimă de sine scăzută sunt mai puţin apreciate de parteneri comparativ cu oamenii care au încredere în forţele proprii, arată un studiu efectuat la Universitatea Waterloo. Dacă îi spui: „Hmmm, ce sexy arată fundul tău în rochia asta“, îi comunici cât de hoţ e acum. Însă dacă zici: „Când îmbraci rochia asta, îmi amintesc cât de sexy eşti“, o faci să se simtă admirată 24/24 de ore, iar asta poate să-i crească stimă de sine.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here