De ce înșală femeile

0
375

De Mike Darling. Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/GettyImages.

Atacul cibernetic de vara trecută asupra site-ului Ashley Madison le-a arătat bărbaților că trăiau un fals sentiment de siguranță. De îndată ce cortina a fost dată la o parte, s-a dovedit că milioane de bărbați curtau o singură femeie disponibilă.

Cum e posibil? Atacul hackerilor a scos la iveală milioane de adrese de e-mail, majoritatea aparținând bărbaților. Cine erau femeile atrăgătoare cu care aceștia corespondau, prin intermediul site-ului? Multe dintre ele pare să fi fost personaje fictive, create de compania care opera site-ul. (Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, cele 40.000 de femei înscrise pe site împărțeau aceleași șase adrese de e-mail. Reprezentanții Ashley Madison au respins acuzațiile.)

„Totuși, nu lăsa garda jos. Bineînțeles că și femeile înșală – 19% dintre acestea“, susține Kristen Mark, cercetător și doctor în sexologie. Doar că nu înșală din aceleași motive ca bărbații. Și nu sunt atât de nesăbuite încât să-și posteze datele personale pe cel mai mare site pentru infideli din lume. Dacă relația voastră scârțâie deja, iată cele cinci motive pentru care ea ar putea ajunge în patul altui bărbat.

Vârsta

Marsha, o asistentă juristă din Boston, era tot ce și-ar putea dori un bărbat de la o soție: era frumoasă, inteligentă, amuzantă și, nu în ultimul rând, flexibilă, datorită pasiunii sale pentru yoga. Însă, chiar înainte să împlinească 40 de ani, ea a avut o aventură cu instructorul de yoga. „Avea impresia că nu mai este la fel de atrăgătoare ca înainte“, spune consilierul marital Paul Hokemeyer. „Aventura amoroasă a făcut-o să se simtă dorită.“ Bine, dar în fiecare an, milioane de oameni îmbătrânesc și nu simt nevoia să-și seducă instructorul de yoga. Ce e diferit în cazul Marshei? O posibilă teorie: un studiu din 2014 arată că subconștientul nostru alocă mai multă importanță vârstelor care se termină în cifra 9. Când ești gata să schimbi prefixul, devii mai conștient de trecerea timpului și pierderea tinereții și ești tentat să faci lucruri stupide pentru că ai senzația că au intrat zilele în sac.

Ce să faci: fă planuri. „Reflecțiile despre ce ai făcut și n-ai făcut în ultima decadă pot duce la gânduri negre“, spune Michael Steger, cercetător al calității vieții. Deci fii om de acțiune. „Dacă excursiile sunt importante pentru voi, poți planifica de ziua ei o călătorie care să satisfacă dorințe comune – de exemplu, să mergeți pe o insulă, dacă amândoi vă doriți să faceți snorkeling.“ Bonus: când va avea de-a face cu sumedenia de pești, nu-i va mai sta capul la instructorul de yoga.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here