Cum să-ți găsești perechea

0
332

De Laura Tedesco. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Ture Lillegraven.

De fiecare dată când merg la sală e acolo un tip drăguț. Îi arunc o privire în oglindă, urmărindu-i bicepșii care se umflă în timpul repetărilor. Uneori îl surprind cum îmi analizează pantalonii scurți și bustiera. Sunt suficient de minuscule, iar corpul meu e destul de lucrat, așa că înțeleg de ce nu-și poate lua ochii. Există momente electrizante când ni se întâlnesc privirile și zâmbim amândoi. Când vede că altcineva îmi face avansuri, sunt sigură că se amuză copios. Poate că tresare ușor – până la urmă, merge acasă cu mine. Iar eu abia aștept. Mai demult, eu și Frank ne antrenam separat. Dar odată ce ne-am sincronizat antrenamentele (căsnicia ne-a ajutat), am realizat că ratam o oră prețioasă de preludiu. Sesiunile de fitness sunt un exercițiu de admirație reciprocă și o încălzire pentru „activitatea“ de acasă.

Cercetătorii care studiază sexul înțeleg acest fenomen. În urmă cu circa 20 de ani, un grup de oameni de știință canadieni a condus un experiment inedit care includea femei, biciclete staționare și un filmuleț erotic. Ei au constatat că fluxul sangvin spre vaginele femeilor era mult îmbunătățit dacă acestea se antrenau înainte să vadă filmulețul. Se pare că antrenamentul le pregătea pentru sex. Ceva mai recent, într-un studiu efectuat la Institutul Kinsey, femeile care au făcut sex după antrenament au avut un apetit crescut pentru „tăvăleală“ și au atins cu ușurință orgasmul. „În general, sportul nu determină o sensibilitate crescută în zona genitală“, spune Tierney Lorenz, autorul studiului. Însă îi pregătește corpul să depună efort în dormitor. E un motiv în plus să-ți dorești ca prietena ta să treacă pe la sală. Picioarele tonifiate și un fund ferm sunt doar bonusuri.

Sportul ne pornește motoarele, dar ne ajută să punem și frână. Potrivit unui studiu din Journal of Sexual Medicine, femeile care își iubesc corpul au tendința să fie mai satisfăcute în pat; faptul că se simt în formă e la fel de important în pat ca sentimentul că sunt atrăgătoare. O femeie puternică și suplă își cunoaște corpul și nu-și face griji că burta ei s-ar zgâlțâi când stă deasupra. „Dacă e conștientă de propriul corp“, spune cercetătoarea în psihologie Lisa Dawn Hamilton, „atunci se va concentra asupra sexului ca experiență senzorială.“ Încrederea în propriul corp poate duce, de asemenea, la afirmare pe plan sexual. Cercetătorii de la Universitatea Tennessee au descoperit că femeile cu o părere foarte bună despre sine ar fi mai dispuse să-și dezvăluie dorințele.

În facultate, m-am transformat dintr-o slăbănoagă care făcea jogging într-o tipă cu corpul sculptat, care ridica haltere și avea un fund bombat. Când fac fitness, imperfecțiunile mele  se pare că dispar – nu cele fizice, dar cu siguranță cele mentale. În sfârșit, femeile realizează ceea ce bărbații au spus mereu: ne iubiți cel mai mult corpul atunci când îl iubim și noi.

Cele mai în formă femei de astăzi (le găsești în paginile următoare) își iubesc corpurile la fel de mult cum o faceți voi, bărbații. Recent am început un nou antrenament și, după câteva săptămâni, l-am întrebat pe Frank dacă vede vreo diferență. Mă așteptam la – de fapt, cerșeam – un compliment pentru mușchii mei abdominali care prindeau formă. „Da“, mi-a răspuns. „Ai mai multă încredere în tine.“ Atunci am priceput: tot ce-și dorește el este corpul meu, alături de al lui, în fața oglinzii din dormitor. Cu luminile aprinse – și fără urmă de incertitudini.

1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here