Cum să rezolvi certurile inutile din cuplu

0
403
certuri

Dar nu te vei folosi această mașină pentru a merge înapoi în timp și a opri cearta înainte să înceapă (deși nu ar fi rău deloc nici asta). Ci, te vei folosi de ingenioasa mașinărie pentru a arunca o privire în viitor.

Cercetătorii cu vorbit cu mai bine de 500 de persoane pe care le-au rugat să se gândească la un conflict nerezolvat întrei ei și partener sau un prieten apropiat.

Participanții care și-au imaginat ce vor simți cu privire la acest foc de paie peste un an au fost mai tentați să reinterpreteze conflictul, să fie mai iertători și să evite să dea vina pe celălalt decât cei care nu au putut trece peste starea pe care conflictul le-a provocat-o azi. Schimbarea de perspectivă a fost totală.

Dacă scoți fum după o recentă încleștare verbală cu jumătatea ta, fă un pas înapoi și plasează acest război al cuvintelor în peisajul mai general al relației voastre, propun autorii studiului.

Acum ești cu capsa pusă, dar relația voastră înseamnă mult mai mult decât o seară proastă. O singură ceartă nu este un indicator al cum va arăta viața voastră în continuare, spune autorul principal al studiului, Prof. Dr. Igor Grossmann.

Același lucru se aplică și vendetelor. Doar imaginea aceluiași conflict trenând timp de un an te poate aduce, mai devreme sau mai târziu, în situația de a accepta un compromis. Atunci când te gândești la viitor, mai degrabă decât să te ancorezi în prezent, ai mai multe șanse de a te raporta la o ceartă ca la o experiență de învățare și de a trece peste ea, spune Grossmann.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here