Cum să o cucerești cu un dans

0
1032

Foto: Guliver/GettyImages. 

Te-ai gândit vreodată cum ar decurge o noapte cu o tipă dacă ai putea să te miști ca Channing Tatum în Magic Mike? Sau cum ar fi dacă la prima întâlnire ai putea să dansezi ca Patrick Swayze în Dirty Dancing? Ori cât de ușor ţi-ar fi să punctezi o a doua întâlnire dacă ţi-ar ieși un tango perfect à la Al Pacino în Scent of a Woman?

Întreabă orice tipă despre oricare dintre prestaţiile de mai sus și-o să primești un răspuns însoţit de-un zâmbet cu subînţeles. E bine știut faptul că femeile sunt fermecate de bărbaţii care știu ce să facă pe ringul de dans.

Cel mai probabil îi apreciezi și tu, chiar dacă nu vrei să recunoști. Așadar, află cum să faci din dans o armă de seducţie.

Femeile au fost dintotdeauna atrase de bărbaţii care știu să danseze, iar tu trebuie să devii unul dintre ei. Îţi sugerăm să începi prin a lăsa niște profesioniști să te îndrume. Nu înainte de-a te echipa corespunzător – cămașă, pantaloni de stofă și pantofi speciali de dans.

Iar dacă îţi faci probleme că ai două picioare „stângi“, află că „nu există persoană care să nu poată învăţa să danseze. If you can walk, you can dance“, spune Lucian Stănilă, instructor de dans și proprietarul Școlii de dans Arthur Murray România. „Ce ­trebuie să înveţi sunt ritmul, pașii și caracteristicile dansului, iar asta se învaţă în timp. Prima oară trebuie să înveţi pașii, abia apoi poţi să îi aplici pe muzică. Nu trebuie să fie perfect, trebuie să mergi pe ritmul muzicii“, te sfătuiește el.

Dar, până la urmă, ce le atrage pe femei la un bărbat care dansează? Un grup de cercetători germani a testat 53 de femei urmărindu-le mișcările ochilor, în timp ce acestea se uitau la două clipuri cu doi dansatori – unul profesionist și altul mai puţin experimentat –, care rulau în același timp pe un ecran.

Rezultatul: „Au petrecut de două ori mai mult timp uitându-se la dansatorul mai bun“, susţine dr. Bernhard Fink, autor al studiului și antropolog la Universitatea din Göttingen. Femeile au mai adăugat că dansatorul mai bun li s-a părut mai atractiv și, „credeţi sau nu, mai masculin“, spune Fink. De ce? „Femeile văd în bărbaţii care dansează bine niște persoane încrezătoare, sociabile și cu chef de viaţă, iar cei care dansează prost sunt consideraţi nevrotici sau crispaţi“, explică Fink.

Iată ce te face un bun dansator în ochii lor: Fink spune că femeile sunt impresionate de mișcările rapide, flexibile și bine coordonate ale gâtului, capului, trunchiului și ale genunchilor. Pe de altă parte, „ele nu sunt atrase de mișcările scurte și încete și nu apreciază tipii care nu fac decât să repete aceleași mișcări de multe ori“, adaugă el.

Alt aspect important e și faptul că „ele apreciază și felul în care arată o altă femeie în mâinile unui bărbat atunci când dansează“, spune Lucian. Așadar, dacă tipa de care-ţi place e însoţită de o amică, știi ce ai de făcut. Iar dacă o faci să arate atât de bine, încât tipa pe care ai pus ochii să-și dorească să fie în locul prietenei, n-ai cum să pleci acasă fără numărul ei de telefon.

În general, oamenii sunt atrași de persoa­nele care au o postură bună, care se mișcă armonios, iar ăsta nu-i un secret. Care sunt mișcările-cheie? Un studiu efectuat de American Journal of Human Biology arată că, în timpul dansului, atât bărbaţii, cât și femeile apreciază mișcările care implică partea superioară a corpului.

Mai exact, ceilalţi sunt mai atenţi la partea de sus a corpului, nu la picioare. „Braţele și torsul oferă indicii majore legate de forţă“, precizează autorul studiului, dr. Nick Neave, psiholog la Universitatea Northumbria din Newcastle. „Un bărbat puternic e capabil să aibă grijă de familia sa și, dacă e necesar, o poate proteja în caz de pericol, astfel, cel mai «forţos» dansator este cea mai bună alegere pentru o femeie. În plus, forţa indică și o stare bună a sănătaţii, încă un lucru demn de luat în seamă“, spune Neave. Studiul a mai arătat că partea inferioară nu a transmis vreo idee de pu­­tere. Bineînţeles, asta nu înseamnă că e în regulă să începi să dai din mâini imediat cum auzi o me­­lodie, chiar dacă ţi se pare calea cea mai ușoară în momentul ăsta. Trebuie mai întâi să înveţi să-ţi coordonezi picioarele. Restul va veni pe parcurs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here