Cum alegi inelul de logodnă perfect pentru femeia din viața ta. 4 sfaturi importante de care să ții cont

0
2722

Ai decis că ea este femeia alături de care vrei să îți petreci restul vieții și ți-ai făcut curaj să îi spui și ei asta. Acum, ai de luat alte două decizii importante.

Cererea în căsătorie este un moment esențial în relația voastră, de care vă veți aminti mult timp de acum încolo. Toți prietenii voștri și familia vor vrea să știe cum a decurs totul și cum a reacționat ea când te-a văzut într-un genunchi, cu inelul în mână. Însă o cerere perfectă ține atât de loc și de ocazie, cât și de cum arată inelul. Acesta este, mai presus de toate, un simbol al iubirii tale și este bijuteria pe care toți o vor admira pe mâna ei. Dacă vrei să alegi inelul perfect, pe care ea să îl adore, iată ce trebuie să faci:

Stabilește bugetul pe care îl ai la dispoziție

Se spune că un bărbat ar trebui să cheltuiască pe inelul de logodnă echivalentul a două salarii pe care le câștigă, însă dacă nu vrei să mai aștepți să strângi banii, va trebui să îți restrângi foarte mult opțiunile. Nu merită nici să te îndatorezi foarte mult pentru a cumpăra un inel frumos, pentru că veți avea nevoie de bani și pentru organizarea nunții și pentru a vă începe viața de cuplu căsătorit. Ideal este să îți stabilești un buget maxim pe care ești dispus să îl investești în inelul de logodnă și abia apoi să vezi ce găsești la acel preț.

Poți găsi inele frumoase de logodnă și fără să cheltuiești o avere; secretul este să știi de unde să îl cumperi. Noi am găsit acest site cu inele de logodna cu diamante, realizate manual, de calitate, unde ai o mulțime de opțiuni din care să îl alegi pe cel potrivit pentru iubita ta. Și este suficient să arunci o privire ca să îți dai seama că există inele frumoase pentru toate buzunarele.

Nu o întreba pe ea ce fel de inel și-ar dori

Tot mai mulți bijutieri spun că au clienți care vin cu iubitele lor pentru a alege inelul de logodnă. Chiar dacă acest lucru înseamnă că ea va alege un inel care îi place și care îi vine ca turnat pe deget, vei rata ocazia unică de a-i face o adevărată surpriză, una de care ea să își aducă aminte cu plăcere toată viața. Poate că va trebui să faci tu un efort în plus, însă fiecare minut petrecut alegând un inel din sute de opțiuni va merita când vei vedea uimirea și încântarea de pe chipul ei. Pentru a te asigura că alegi o mărime potrivită, uită-te prin cutia ei de bijuterii și fă-ți o idee despre circumferința pe care ar trebui să o aibă inelul.

Cere ajutorul uneia dintre prietenele ei

Oricât de bine îți cunoști iubita, când vine vorba despre preferințele vestimentare și cele în materie de bijuterii, nimeni nu o cunoaște mai bine ca cea mai bună prietenă a ei. Alege câteva modele de inele și trimite-i-le pentru a-și da cu părerea. Așa îți vei crește șansele de a face alegerea potrivită și de a-i lua un inel pe care să îl adore. În plus, dacă prietena ei poartă aceeași mărime la inele îți poate da un sfat mai exact legat de dimensiunile acestuia, așa că nu strică să ceri puțin ajutor.

Decide-te asupra materialului

Inelele de logodnă sunt fabricate, de obicei, din aur galben, alb, roz, argint sau platină, iar unele combină mai multe dintre aceste materiale. Fiecare metal are avantajele și dezavantajele sale. Platina, de exemplu, este un metal foarte rezistent, care va dura o veșnicie. Cu toate acestea, luciul său se duce mult mai repede, iar prețurile sunt mult mai mari.

Aurul este mai lucios decât platina și, pentru că este un metal ușor, este simplu să îi redai strălucirea prin poleire. Însă aurul este mai puțin rezistent, așa că în 15-20 de ani, este posibil ca inelul să se subțieze sau să se macine pe interior.

Argintul este mai ieftin, iar bijuteriile de culoare albă sunt considerate mai sofisticate și mai elegante. Cu toate acestea, argintul este mai puțin durabil decât aurul.

Alegerea ta trebuie să țină cont și de preferințele iubitei tale. Unele femei adoră bijuteriile albe, dar nu ar purta niciodată unele din platină sau aur galben. Aurul roz are un aspect romantic și delicat, însă dacă iubita ta este mai degrabă genul de femeie puternică și practică, nu vei da greș cu un inel din aur alb.

 

Sursă foto: Shutterstock/ Wedding Stock Photo

(P) Articol realizat împreună cu Teilor

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here