Cele cinci simțuri ale sexului

0
1627

Unde începe plăcerea?

Îți vezi prietena goală sau acum o atingi pentru prima dată? Ori e sunetul făcut de cheia cu care descuie ușa ta. Hai să nu ne gândim prea mult la asta și să simțim pur și simplu. „De cele mai multe ori ne folosim cele cinci simțuri pentru alte scopuri decât plăcerea“, susține prof. Justin Sitron, care cercetează sexualitatea la Universitatea Widener. „Sexul e o șansă să le utilizezi, pur și simplu, pentru a-ți cunoaște corpul.“ Și pe al ei. Și a-ți înțelege corpul când ești cu ea. Folosește-ți toate cele cinci simțuri și sexul va deveni mai mult decât o tăvăleală în pat. Va fi plăcere pură.

 

Simțul tactil

Pe măsură ce mă maturizam, cunoștințele mele despre sex proveneau din filmele vizionate târziu în noapte, pe canalul Cinemax: „Dacă îl las să mă atingă aici, voi reacționa așa“. Ca și cum sexul era o relație de tip cauză-efect. Dar când am făcut sex pe bune, am realizat că sexul din filme mă prostise. Mi-a luat ani, și o vacanță, ca să mă dezvăț de lucrurile pe care le studiasem în mod inconștient.

Într-o iarnă, am mers cu prietenul meu la munte și am închiriat o cabană în care era doar un pat. „Hai să facem schimb de haine“, a propus el imediat după cină. Ne-am dezbrăcat. Mi-a pus în jurul gâtului fularul lui din lână; i-am înmânat lenjeria mea intimă din dantelă. Ne-am t­orturat reciproc, până când n-am mai putut îndura. Când a desfășurat fularul, am gemut de ușurare. Nu s-a întâmplat nimic, dar eram excitată.

Cu toate acestea, el ezita. Ce-am simțit când nu mă atingea? Bătăile inimii lui, fiorii plăcerii anticipate. Îmi doream să sară pe mine, dar nu eram actori într-un film de pe Cinemax.

M-a întins cu tandrețe pe pat. Îi simțeam pielea aspră peste pielea mea catifelată. Și-a trecut ușor limba peste urechea mea; am tremurat. Apoi și-a vârât limba în ureche. Mi-a sărutat pielea de pe pleoape, gât, fiecare coastă, partea interioară a coapselor, atingându-mi zonele mici, neglijate.

Când, în sfârșit, mi-a tras cu putere bazinul spre el, mi-a comunicat printr-un gest cât de mult mă dorea. Și am realizat atunci că existau niște similitudini cu filmele de după miezul nopții – când ne atingeam, corpurile noastre reacționau. —Elissa Bassist, jurnalistă

ATINGEREA TA MAGICĂ

Pentru femei, atingerea e principalul declan­șa­tor al dorinței, potrivit unui studiu din Journal of Sex Research. „În cazul celorlalte simțuri, nu ești la fel de implicat“, spune Sitron. „Dar atingerea e reciprocă: tu simți cum te ating în timp ce încerc să te ating.“

Profită de asta cu o tehnică terapeutică numită „concentrație senzorială“. Roagă-ți partenera să stea pe spate cu ochii închiși și atinge-i ușor capul și fața; nu rata apoi nicio părticică a corpului. „Imaginează-ți că e ultima ta șansă să-i savurezi corpul“, spune Sitron.

Ideea e să trasezi un nou teritoriu erotic. „Organele genitale, sânii și partea interioară a coapselor sunt zonele cu cei mai mulți receptori nervoși“, spune psihologul Justin Lehmiller. „Orice parte a corpului poate avea o conotație erotică, dacă înveți s-o asociezi cu plăcerea.“

 

Mirosul

Iată secretul meu: când te sărut, inspir adânc. Îți gust parfumul, apa de gură pe care o folosești și acel miros natural specific care te face să fii „tu“. Oamenii de știință cred că femeile au un simț al mirosului mai ascuțit decât bărbații. Au dreptate. De ce? Dacă un bărbat miroase bine, noțiunea mea de „un gen anume“ se evaporă pe loc.

Să-l luăm ca exemplu pe Paul. L-am cunoscut la o petrecere și, deși era îndrăzneț și amuzant, nu era genul meu. Mai târziu însă, când eram doar noi doi în mașina lui, în drum spre o altă petrecere, i-am detectat parfumul. Avea note de cidru, busuioc, poate tutun. M-am apropiat de el ca să-i miros pielea. Era dulce ca laptele de cocos. Brusc, m-am gândit că există o logică după care se ghidează cuplurile care se hotărăsc brusc să se căsătorească în Vegas.

Când facem sex, îți miros pielea grasă. Transpirația cu miros de sare, care mă face să-mi doresc să te ling ca pe marginea unui pahar cu margarita. Apoi mai e și lenjeria din bumbac, și propriul meu miros, preferabil peste fața ta, dulce, după ce-mi faci sex oral. Mai târziu, cuibărită în locul dintre pieptul și subrațul tău, voi savura mirosul trupesc al sexului, similar cu moscul, care va plana în aer. Feromoni, probabil.

Și, în cele din urmă, dacă sexul a fost excelent, voi încerca să profit cât mai mult de mirosul parfumului tău lăsat pe perna mea – odată, am asociat notele dintr-un anumit parfum cu „cel mai bun sex din toate timpurile“. A devenit mirosul orgasmului. Și totuși, nimic nu poate înlocui mirosul… tău. —Rachel White, scriitoare

PARFUM DE BĂRBAT

Proful de sport te-a convins să-ți camuflezi mirosul natural – însă ăsta ar putea fi un instrument puternic din arsenalul tău. „Există dovezi că oamenii au feromoni“, spune dr. Alan Hirsch, fondatorul Fundației pentru Miros & Gust. „Când un potențial feromon masculin a fost pus sub scaune, femeile au petrecut mai mult timp în acea zonă.“

Transpirați împreună. „Exercițiul activează glandele sudoripare apocrine, locul unde sunt eliberați feromonii la primate“, susține dr. Hirsch. Fiecare femeie reacționează diferit, însă studiul lui arată că moscul scade circu­lația sanguină de la nivelul vaginului; femeile ar putea asocia acest miros cu lipsa de maniere. Dă-te cu pudră de talc pe corp  (aceasta crește fluxul sanguin din vagin) sau, la o primă întâlnire, folosește un parfum cu note de eucalipt, camfor și mentol.

 

Auzul

Când fac sex, tânjesc după gălăgie. Știi ce aud în timpul unei partide silențioase? Pisica mea, care e în altă cameră, cum lovește cu lăbuța în aparatul automat cu mâncarea ei. Propriile gânduri, din ce în ce mai răsunătoare, întrebându-se unde ești și dacă te distrezi. Și sunetele: poc, poc, poc pe care le fac testiculele tale. Nu e tocmai o plăcere.

Însă îmi place să-i ascult pe fundal pe Duke Ellington, Beach House ori Kanye West, relaxându-mă într-un ritm anume. Respirația ta, întretăiată, când îți ating acel punct cu limba – știi tu care. Acea lovitură precisă a palmei tale peste fundul meu. Chicotelile și gâfâielile mele. Gâfâielile tale. Și cuvintele tale. Cuvintele. Ele pot declanșa în creierul meu o adevărată furtună, care îmi va străfulgera egoul, îmi va stimula imaginația și va răscoli cele mai murdare și mai primitive colțuri ale minții mele. Ceva de genul:

Stai cu picioarele desfăcute.

Îți place? Lasă-mă să mă uit la tine.

O, da! Și nu poți avea un asemenea efect asupra mea, dacă nu scoți niciun sunet. Și nici nu-mi poți asigura extazul. Cel de la final, când cuvintele sunt imposibile și gâfâielile noastre turbate se amestecă într-un refren, care iese din pieptul tău – semnalul că te-am adus în culmea extazului. Simt că am o anumită putere în acel moment.

În orice caz, dacă nu ești vorbăreț, nu aplici lovituri pe fund și nici nu suspini la finalul partidei de sex, există playlistul de pe telefon. Pe bune, orice melodie va fi mult mai apreciată decât acele sunete: poc, poc, poc. —Carolyn Kylstra, website manager Women’s Health

EFECTE AUDITIVE SEXUALE

Gemetele tale ar putea s-o excite, dar nu asta o va trimite pe culmile extazului. „Pentru bărbați, sunetele sunt un indiciu dacă femeile savurează sau nu partida de sex, însă femeile văd cu ochiul liber când un bărbat e excitat“, spune Lehmiller. Partenera ta vrea comunicare. Sub forma cuvintelor.

Dacă nu poți să-i șoptești cu naturalețe fleacuri explicite, spune-i pur și simplu ce vreți să faceți în timpul sexului, dar înlocuiește cuvintele indecente cu unele ceva mai potolite. „Nu vrei să creadă că nu are lucrurile sub control“, spune Sitron. „Începe prin a-i cere chestii cu care știi că se simte confortabil.“

Ori lasă muzica să facă treaba. „Versurile explicite pot avea același efect ca expresiile murdare“, spune Sitron. Uitați-vă peste playlistul de pe iTunes și arată-i melodiile pe care ți-ai dorit dintotdeauna să faci sex.

 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here