Cea mai mare greșeală pe care o faci în pat

0
2134
greșeală

Foto: Pixabay; Adaptare: Casa de Traduceri

Îmbrățișarea după sex poate fi una din cele mai ușoare metode prin care să o faci să vrea mai mult, sugerează un studiu recent al Consiliului pentru Informare și Educație Sexuală din Canada, realizat împreună cu prezervativele Trojan.

Pentru acest studiu, aflat în faza de revizie pentru a fi publicat în revistele științifice, cercetătorii au interogat 2.400 de canadieni despre cea mai recentă interacțiune sexuală.

Dintre femeile care au petrecut între 6 și 10 minute în brațele partenerului după sex, 71 de procente au evaluat experiența generală ca „foarte plăcută”. Asta comparativ cu doar 41 de procente dintre femeile care au petrecut mai puțin timp în acest tip de îmbrățișare.

De fapt, intimitatea după sex este la fel de importantă pentru plăcerea femeii cum este și preludiul, spune autorul studiului, Dr. Robin Milhausen, profesor de sexualitate umană la Universitatea Guelph.

Asta s-ar putea datora faptului că în corpul femeilor (și al bărbaților) se eliberează oxitocină – hormonul de atașament – după sex, ceea ce îi face să-și dorească mai multă afecțiune, spune Milhausen.

În plus, femeile se simt deseori vulnerabile după sex, spune ea. Petrece câteva minute în plus ținând-o strâns în brațe în pat și o vei asigura astfel că ții la ea.

„E unul din cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a avea o relație mai bună”, spune Milhausen. „Este o oportunitate de creare de conexiuni extrem de importantă, dar deseori ratată”.

Majoritatea oamenilor din studiu n-au reușit să treacă de pragul de 6 minute: 17 procente dintre cei intervievați nu se îmbrățișau deloc, iar 36 de procente se îmbrățișau mai puțin de cinci minute.

Așa că la următoarea seară de acțiune în dormitor, strânge-ți partenera la piept sau pune-o cu capul pe pieptul tău, sugerează Milhausen.

Rezervă-ți cel puțin 6 minute în care să te joci cu părul ei, să o masezi pe spate, să o săruți pe obraz sau pe frunte și să-i faci complimente spunându-i cât de bine te-ai simțit cu ea.

Ce câștigi? În cadrul studiului, s-a concluzionat că îmbrățișările după sex cresc și nivelul de satisfacție al bărbaților.

Și din moment ce îmbrățișările o fac mai fericită pe partenera ta în relație, există șansa să-și dorească mai mult sex în viitorul apropiat, spune Milhausen.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here