Ce să fac dacă logodnica mea nu vrea să ia numele meu după căsătorie?

0
330

De Ali Eaves. Foto: 123RF. Adaptare: Casa de Traduceri

Î: Logodnica mea nu e sigură dacă vrea să ia numele meu după căsătorie. Mie mi se pare o chestie majoră, e greșit?

R: Înțeleg: E vorba de angajament, tradiție și dorința de a nu crea confuzie pentru educatoarea viitorului vostru copil la grădiniță. Dacă soțul meu n-ar fi vrut să participe la un obicei marital care e important pentru mine – de exemplu dacă n-ar fi vrut să poarte verighetă -, m-aș fi îndoit de fidelitatea lui.

Dar e greu de înțeles cât de ciudat este să-ți schimbi numele dacă n-ai trecut prin asta.

Încearcă acest scurt experiment: Semnează-te folosind prenumele tău și un nume de familie ales la întâmplare, care nu-ți e familiar, de exemplu Andronescu sau Matache. Ai avut un moment de panică atunci când ți-ai dat seama că te-ai gândit destul de mult cum se scrie A sau M de mână?

Asta m-a speriat de moarte când m-am căsătorit. Am avut nevoie de o semnătură care arăta ca și cum ar fi fost făcută de un linx turbat ca să-mi dau seama cât de important era numele meu pentru mine.

Mă leagă de istoria familiei mele, de reputația mea profesională, de contul meu la Sephora. E atât de bine întipărit în creierul meu că îmi amintesc extrem de rar să rostesc numele soțului meu când mergem undeva și avem rezervare.

Iar asta fără măcar să discutăm vreun pic de acea senzație de nevastă ca proprietate pe care multe femei o au după ce iau numele soțului lor.

Prin urmare am ezitat. Și am vorbit cu proaspătul meu soț.

Mi-a mărturisit că dorea să iau numele lui, în special pentru binele viitorilor noștri copii.

Ceea ce ne duce la întrebarea ipotetică pe care ar trebui să și-o pună fiecare bărbat din acest scenariu: Dacă e atât de important să avem același nume, ar fi de acord să ia numele meu?

Pot să pun pariu că ar găsi motive perfect valabile pentru care să nu facă asta. Dar asta e chestia: Ezitările ei probabil nu au nimic de a face cu angajamentul ei față de tine.

Multe cupluri pot ajunge la un compromis, de exemplu să folosească numele ei dinainte de căsătorie la muncă și numele tău în viața personală. Vei ajunge mai departe dacă înțelegi care e contextul ei și dacă îi respecți decizia, indiferent care ar fi ea.

Dacă cedează într-un final, primești puncte bonus dacă o ajuți cu maratonul de hârțogăraie (buletin, asigurări, RAR, pașapoarte, bancă) – și dacă îi spui cât de sexy este de fiecare dată când își amintește să dea numele tău când face o rezervare.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here