Femeile căsătorite au mult mai puține orgasme decât soții lor

0
2711
Așa că poate venise vremea să faci așa încât să se schimbe ceva și să readuci echilibrul în relația voastră, măcar la capitolul vieții sexuale.
Așa că poate venise vremea să faci așa încât să se schimbe ceva și să readuci echilibrul în relația voastră, măcar la capitolul vieții sexuale.

Atunci când ești într-o relație de lungă durată, probabil că ești destul de sigur că știi exact ce îl face pe partener să „termine”. Dar dacă crezi că ea are atâtea orgasme câte partide de sex, ei bine, ne pare rău dar trebuie să te contrazicem.

Conform unui studiu recent realizat la Universitatea Brigham Young, doar 49% dintre femeile căsătorite au spus că au adesea experiența orgasmului, comparativ cu 87% dintre bărbați.

Studiul a avut ca participanți 1683 de cupluri heterosexuale, căsătorite de puțin timp. Bărbații și femeile au răspuns întrebărilor despre frecvența orgasmelor, satisfacția sexuală și relațională, precum și percepția lor despre frecvența orgasmelor partenerului. Interviurile au avut loc separat.

Cercetătorii au observat astfel că 43% dintre bărbați au o impresie greșită despre cât de des au orgasm soțiile lor. După cum aflăm din The Guardian, un sfert dintre participanții de sex masculin supraestimau numărul orgasmelor doamnelor. Studiul nu a investigat și motivele acestei impresii greșite. Așa că deocamdată nu e foarte clar dacă ele pur și simplu nu le spuneau partenerilor că au avut sau nu orgasm, sau dacă ei nu puteau detecta semnalele orgasmului femini, cum ar fi respirația accelerată, sfârcurile umflate, ritmul accelerat al inimii etc.

Pe baza acestor rezultate, se pare că așa-numita „discrepanță a orgasmelor”, adică diferența dintre frecvența lor în cazul femeilor și în cel al bărbaților, e cât se poate de reală. Iar asta cu siguranță că nu e o bine pentru doamna ta, dar probabil că nici pentru tine nu e o veste prea bună. Asta pentru că alte studii arată că a face ca o femeie să aibă orgasm îți poate îmbunătăți stima de sine precum și bunăstarea psihică.

Așa că… ce-i de făcut? De exemplu, nu o întreba pur și simplu dacă a avut orgasm după o partidă de sex. Ar fi mai bine să vorbiți deschis ce o face să se simtă bine, ce îi provoacă plăcere. Doar un sfert dintre femei au orgasm în urma sexului vaginal, așa că ai putea să experimentezi mai mult stimularea clitoridiană, folosindu-ți limba în diverse felurisau utilizând jucării. Încearcă, nu-ți fie frică să vă jucați și să experimentați împreună.

SOURCEMen's Health
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here