Nou studiu despre mariaje pe muchie de cuțit și probabilitatea de a fi înșelat

0
1870
Află din acest nou studiu în ce momente ale căsniciei probabilitatea de a fi înșelat e mai mare. E mai bine să prevezi decât să fii luat prin surprindere nu?
Află din acest nou studiu în ce momente ale căsniciei te poți aștepta să fii înșelat. E mai bine să prevezi decât să fii luat prin surprindere nu?

Mai nimeni nu începe o relație nici cu intenția de a înșela, nici cu așteptarea de a fi înșelat. Cu atât mai mult o căsătorie! Nimeni sănătos la cap (orice-ar însemna asta…) nu se gândește serios la posibilitatea înșelatului în momentul în care spune „da”. Și totuși, deși așa încep lucrurile, trădarea maritală rămâne un fapt. Un nou studiu al unor cercetători israelieni ne spune mai multe despre când începe să se manifeste probabilitatea de a fi înșelat.

Din cercetarea publicată în The Journal of Sex Research aflăm că probabilitatea infidelității crește cu timpul și că este mai mare în cazul sexului masculin. Într-adevăr, știința confirmă ceea ce bănuiam deja. Altfel spus, e mai probabil ca tu să îți înșeli soția decât ca ea să te înșele pe tine. Deși, desigur, uneori femeile sunt cele care își înșeală partenerii – iată câteva motive. Studiul a relevat și faptul că femeile înșeală mai devreme – între 6 și 10 ani de la începutul relației, pe când bărbații au mai multă răbdare. În general, ei ajung să calce pe de lături de abia după 11 ani de căsnicie. Ei bine, la asta nu vă așteptați, nu?
Cercetarea a fost realizată cu date adunate de la 423 de participanți. Ei au fost rugați să ordoneze după importanță 29 de motive care i-ar opri de la a-și înșela partenera/ partenerul. De asemenea, au fost întrebați despre probabilitatea de a avea o aventură extraconjugală dacă li s-ar oferi ocazia. 
Rezultatele arată că în cazul femeilor religioase căsătorite de puțin timp, probabilitatea de a rezista tentației este cea mai mare. Decizia de a spune „pas!” ispitei a fost motivată mai degrabă de factori interni, cum ar fi teama de singurătate și dorința de a se conforma standardelor morale. Poate surprinzător, grija față de impactul trădării asupra partenerului sau a copiilor (dacă există) nu a reprezentat o influență semnificativă în rezistența la aventuri.

 

Trebuie precizat însă faptul că cercetarea de față se bazează pe răspunsurile la întrebările dintr-un chestionar și nu pe studiul a ceea ce se întâmplă efectiv în viață. Întrebările erau de tipul „ce ați face dacă… ?”, „ce s-ar întâmpla dacă… ?” și nu „de ce ați făcut… ?”, „cum v-ați simțit când… ?”. Drept urmare, rezultatele trebuie luate cu rezerve. Totuși, informațiile despre când și de ce o relație devine mai vulnerabilă influențelor amoroase externe poate și ar trebui să fie folosită pentru a preveni astfel de întâmplări. Pe scurt, ideea pare să fie să nu lași lucrurile să se răcească, să devină prea predictibile și deci plictisitoare, odată cu trecerea timpului. Mai exact, bărbații ar trebui să înceapă să se preocupe de asta ceva mai devreme, dat fiind că soțiile tind să calce strâmb mai repede. Posibilitatea ca tu să fii înșelat prinde contur ceva mai repede. Ei bine, iată niște idei de vacanțe de vis și aventură pentru evadarea din rutina vieții cotidiene. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here