Bun venit în epoca de aur a sexului

0
2066

De Elisabeth Sherman & Jerilyn Covert. Adaptare de Oana Popa. Ilustrație: Goñi Montes.

În ultimii 10 ani, aplicațiile mobile de dating au luat cu asalt lumea, pornografia a devenit mai inteligentă, iar jucăriile sexuale au ajuns în lanțurile comerciale. Oamenii vorbesc mai deschis despre sex și știu mai multe despre asta. Așa că sexul ar trebui să fie mai bun ca oricând. Dar oare chiar așa stau lucrurile? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, ne-am unit forțele cu Women’s Health și am intervievat mii de bărbați și femei despre viețile lor sexuale. Am comparat rezultatele cu cele înregistrate în 2006, în urma unui sondaj MH, și apoi am cerut sfaturi de la experți. Vestea bună: chiar ai parte de cel mai bun sex de până acum. (Sau, cel puțin, vei avea, ca urmare a acestui articol.)

Trebuie doar s-o Întrebi

De atât e nevoie s-o convingi să experimentați în dormitor, arată sondajul nostru. Așa că, fă o încercare. Sexul în trei, sexul anal și sexul în public sunt subiecte tot mai populare. Un motiv ar fi faptul că relațiile premaritale durează mai mult. Vârsta medie pentru prima căsătorie este, în prezent, 29 de ani pentru bărbați și 27 de ani pentru femei. Societatea este din ce în ce mai deschisă, susține antropologul Helen Fisher, autoarea cărții Anatomy of Love. Suntem, de asemenea, mai sănătoși și mai educați – iar oamenii educați tind să fie curioși. Încearcă și tu: la WeShouldTryIt.com, tu și partenera ta puteți completa separat un chestionar despre sex, iar la final vă vor fi dezvăluite doar activitățile pe care le-ați ales amândoi. Poți chiar să adaugi propriile întrebări. Așa că ea va afla despre fantezia ta cu Fetele Gilmore doar dacă și ea visează la același lucru.

Relaxează-te

Ești stresat de prestația ta? N-ai nicio vină. „Femeile au început să ceară sex de calitate“, spune Fisher. „Nu stau întinse pe pat și atât.“ Femeile de carieră de astăzi, care nu depind de un mariaj, tind să fie mai selective, susține Fisher. În plus, bărbații au în mod natural dorința de a satisface femeile din punct de vedere sexual. Partea bună? Dacă reușești să o satisfaci, o să te mai invite pe la ea. Acestea fiind zise, sondajul nostru arată că te descurci bine. Așa că e timpul să te relaxezi puțin. „Ca să-ți distragi atenția, concentrează-te pe caracteristicile ei intime – sunetele pe care le scoate, expresia feței sau sfârcurile ei excitate. Încurajeaz-o să îți spună ce să faci“, spune Pepper Schwartz, expert în sexualitate la Universitatea din ­Washington. „Uneori, femeile se tem că îți dau indicații de parcă ar dirija traficul.“ Spune-i că îți place când îți spune ce vrea.

Sex în unu

Trei din patru bărbați și aproape jumătate dintre femei se masturbează cel puțin o dată pe săptămână. Alegerea doamnelor:

Degete: 46%

Jucării sexuale: 26%

Frecarea de un obiect: 13%

Dușul: 9%

Sfat: Cere-i să te lase să privești, sugerează expertul în sex Ian Kerner. E incitant. Sau pune-ți mâna deasupra mâinii ei în timp ce se masturbează, lăsând-o să te ghideze astfel.

Nu renunța la păr

Bărbații își cosmetizează zona genitală mai des decât altădată – și poate mai mult decât ar trebui. Aproximativ 42% își tund părul pubian, în creștere față de 33% în 2006. Totuși, majoritatea femeilor (46%) susțin că le place când „partenerul este îngrijit, dar nu în exces“. Cât despre femei, 60% se epilează total.

Marele O

Femeilor le este greu să ajungă la orgasm doar ca urmare a sexului vaginal, iar experții le spun asta bărbaților de ani de zile. Totuși, din ce în ce mai multe femei au orgasm, în prezent. Potrivit sondajului nostru, femeile de 30 de ani conduc detașat: 40% dintre acestea au spus că sexul vaginal este cel mai sigur mod de a avea orgasm; de fapt, acesta a fost cel mai frecvent răspuns la aproape toate categoriile de vârstă. (Pentru femeile trecute de 50 de ani, sexul vaginal a fost pe locul al doilea, după sexul oral.) Cu toții am devenit mai „conștienți de importanța clitorisului“, susține Ian Kerner, sexolog și autorul cărții She Comes First. „Cel mai probabil, și cuplurile au început să își extindă repertoriul sexual“, spune Justin Garcia de la Institutul Kinsey. Cu cât stimularea e mai variată, cu atât mai iminent este orgasmul ei – un aspect despre care MH a tot scris în ultimii ani. „Probabil că sfaturile experților chiar funcționează“, spune Garcia. „De exemplu: încearcă penetrarea lentă cu ea deasupra sau folosiți un vibrator deasupra clitorisului, în timp ce sunteți în poziția misionarului“, spune Kerner. Sau încearcă un inel pentru penis. Da, tu.

FII prieten cu perversiunea 

Aproape jumătate dintre femeile intervievate au încercat practici sado-maso nevinovate. Atunci când le-am întrebat ce le place să facă partenerul în dormitor, expresii ca „să preia conducerea“, „să fie dur“ și „dominare“ au fost menționate destul de des. „Cincizeci de umbre ale lui Grey a trezit în femei un apetit ancestral“, spune Fisher. „Eu îi spun sindromul iguanei.“ Cum? Iguana femelă se întinde pe burtă, își ridică fundul și se abandonează masculului. „Dacă unul dintre cei doi nu-și joacă rolul la perfecție, copulația nu mai are loc“, spune Fisher. „Ea trebuie să cedeze. Cred că dominarea și supunerea, care ar trebui să se numească abandon, fac parte dintr-un mecanism uman complex, bazat pe o strategie primordială, în care femeia se abandonează complet bărbatului care o domină pentru a o impresiona.“ Îți poruncim să încerci. Citește „Bondage pentru amatori“ , cu sfaturi de la educatorul BDSM Simone Justice.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here