A venit vremea să vorbim despre sexoroboți

0
2362

Discuții și articole despre sex robots (să le zicem roboți pentru sex sau roboți sexuali? Parcă sună mai sexy sexoroboți) sunt tot mai dese, iar unele nu-s deloc ușurele, mai ales în urma unui raport al celor de la Foundation for Responsible Robotics.

(Vezi și povestea cu robotului sexual Taffy, pe care am publicat-o anul trecut)

Dacă nu știai (sau poate nu ai nevoie), damele de companie din silicon, pe lângă faptul că arată tot „mai bineˮ (vezi Realdoll), prind „viațăˮ. Rotesc capul, mișcă din buze & mâini sau rostesc tot felul de cuvinte și propoziții (stai liniștit, le presetezi pe alea care-ți convin). Implicările sociale însă pot deveni serioase, spun unii medici, psihologi și alți oameni care nu gândesc cu… știți voi cu ce. Și bine fac, e de dorit să avem și oameni raționali printre noi, când unele sondajele de opinie arată că peste 50% sau chiar 75% dintre bărbați ar întreține relații sexuale cu un sexorobot (era o vorbă care se termina cu „tot ce mișcăˮ).

Să fim puțin serioși, da? Colegii americani ai revistei noastre au pus niște întrebări serioase anul trecut pe Twitter și a ieșit că vreo unul din cinci bărbați consideră că sexoroboții ar putea face de domeniul trecutului relațiile cu femeile adevărate. Devine complicat.

Intimitatea petrecută alături de un robot va duce inevitabil către (mai multă) izolare socială (ne aducem aminte aici și de filmul Lars and the Real Girl, cu Ryan Gosling) cred experții. Se iau în calcul și aspecte etice (e moral să folosim ca obiect sexual un robot care poate avea conștiință?), amplificarea stereotipiilor și obiectificării femeilor sau chiar creșterea sau descreșterea infracțiunilor sexuale – nimeni nu poate spune deocamdată dacă numărul acestora va scădea sau dimpotrivă.

Pe de altă parte, putem vorbi și despre beneficii, în sensul în care unele probleme de ordin sexual ar putea fi tratate mai ușor sau măcar abordate mai ușor, cum ar fi disfuncția erectilă sau ejacularea prematură.

Fotografii via Stacy Leigh

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here