9 zone erogene secrete pe care ea tânjește să i le atingi

0
1131
zone erogene

Și e păcat, pentru că sunt multe alte puncte fierbinți pe care le poți atinge, gâdila sau linge pentru plăcerea ei și a ta, în egală măsură. Așa că ți-am pregătit o hartă a comorii.

Fața

Creierul femeii se închide în așteptarea orgasmului. Începe tu numărătoarea inversă până la închiderea completă ținându-i capul în poală și masându-i zona de deasupra sprâncenelor cu degetele mari.

„Oamenii înmagazinează multă tensiune în față, iar acest masaj ajută la eliberarea ei pentru a putea răspunde și acționa mai prompt la excitație”, spune Prof. Dr. David Givens, autor al lucrării Love Signs (Ro. Semnele iubirii). Scopul tău este ca buzele ei să nu mai fie închise, spune el: „Când o persoană este excitată, își relaxează mușchii care țin maxilarul închis”.

Urechile

Sunt ca și doua portaluri către două forme de excitare: fizică (reflexogenă) și mentală (psihogenă), spune Prof. Dr. Emily Nagoski, autoare a lucrării Come as You Are: The Surprising New Science That Will Transform Your Sex Life. (Ro. Prezintă-te așa cum ești: Surprinzătoarea nouă știință care îți va revoluționa viața sexuală).

Atinge-i sau masează-i bordura urechii între degetul mare și arător în timp ce îi sprijini ceafa cu degetele. (Ignoră insensibilul lob).

Pe măsură ce ea reacționează, atinge-i ușor marginea urechii externe cu nasul, spune Anne Hooper, co-autor al lucrării 269 Amazing Sex Tips and Tricks for Men. (Ro. 269 de sfaturi și ponturi sexuale uimitoare pentru bărbați). Doar auzul respirației tale o va excita”, continuă ea.

Gâtul

Ascunde-ți buzele în zona dintre gât și bărbie, spune Prof. Dr. Sandor Gardos, fondator al mypleasure.com.

„În locurile de flexiune ale corpului, pielea este mai subțire. Nervii și vasele de sânge sunt mai aproape de suprafața – acestea este și motivul pentru care aplicăm parfumul tot în aceste zone”.

Vei activa receptorii senzoriali și vei declanșa o reacție emoțională.

„Este o senzație de maximă intimitate să permiți unei persoane să ajungă atât de aproape”, spune Prof. Dr. Debby Herbenick, cercetător în domeniul sexului la Institutul Kinsey din Indiana.

Buzele

Examenul de acces la tot restul corpului este sărutul.

„Sărutul îi spune că știi cum să fii subtil, indiferent unde te afli pe corpul ei”, spune Hooper.

Îi oferi pe tablă aperitivul hormonal, inundându-i hipotalamusul (unde se află centrul excitației din creier) cu mirosuri și gusturi care abundă în feromoni. Linge-i ușor buza superioară și mușc-o ușor cu buzele tale. Buzele aproape sângerii indică excitația.

Degetele

În timpul unui film sau al unei seri mai lungi, tachinează-i palma; mâinile au foarte mulți receptori senzoriali.

Desfă-ți degetele în sus din partea superioară a palmei ei, ridicându-i și ei încetișor degetele. Fii foarte blând – receptorii sensibili la atingere din piele reacționează mai bine decât receptorii sensibili la presiune din interior (a căror sarcină este să prindă).

„E o atingere suficient de discretă pentru a trece neobservată, dar și suficient de incitantă pentru a trezi alte părți ale corpului”, crede Lauren Slade, fondator al Colegiului Universal de Reflexologie.

Antebrațele

„Partea interioară a încheieturii este extrem de sensibilă la temperatură”, spune Herbenick.

Încearcă să îi lingi încheietura și să sufli ușor spre ea pentru a crea o senzație de răcoare – receptorii speciali localizați în acea zonă sunt programați să detecteze diferențele de temperatură. (Este locul unde mămicile și tăticii testează cât de cald este laptele.)

Dar receptori senzoriali se regăsesc și în foliculii capilari: „Orice zonă cu păr fin sau puf va reacționa cel mai bine a o atingere ușoară, aproape nesesizată”, spune Gardos. „Stimulează-i părul și îi vei da fiori”.

Sânii

Acordă respectul cuvenit țesutului erogen înțesat de nervi din partea de deasupra și sub sâni, înainte de a atinge sfârcurile.

„Tehnica ta trebuie să fie una desăvârșită, atât de ușoară încât abia să atingă pielea”, ne spune Kerrie Grow McLean, terapeut sexual în Berman Center din Chicago.

Sfârcul (care, asemeni clitorisului, alimentează neuronii orgasmului din creier) conține niște receptori denumiți corpusculii Meissner, adică celule care se adaptează la diferiți stimuli, cum ar fi frecarea cu o cămașă sau umezeala limbii. Cu cât te joci mai mult în jurul sfârcului, cu atât va fi mai intensă stimularea.

Partea din spate a genunchilor

Multe femei se gâdilă inițial atunci când le este atinsă această zonă. Nu te grăbi însă.

„Poate că nu este încă suficient de excitată”, spune Gardos.

Lucrează la zonele erogene înainte de asta. Nu rata nicio părticică din partea din spate a piciorului, apoi treci ușor cu degetele peste coapsă și gambă și atinge-i ușor partea din spate a genunchiului cu trei degete, pe toată lungimea lor.

O atingere fermă poate stimula terminațiile nervoase sensibile la presiune, sau corpusculii lui Pacini, din piele și trece peste senzația inițială de gâdilare.

Spatele

Masează-i mușchii dintre omoplați și coloană și alternează masajul cu atingeri ușoare cu vârfurile degetelor.

„Pe măsură ce cobori tot mai jos pe spate, nervii devin din ce în ce mai sensibili”, spune Gardos.

Lasă-ți degetele să se abată și spre părțile laterale ale corpului pentru atingeri fugitive ale sânilor. În timpul sexului, luați o pauză de masaj al spatelui pentru a întârzia ejacularea.

„Ruperea ritmului cu un masaj echivalează cu „Uau! Îi pasă și este atent, nu reduce totul la sex”, spune Herbenick „Habar nu are ea că el se folosește de această tehnică pentru a rezista mai mult”.

Picioarele

Cercetătorii olandezi au concluzionat că simpla așteptare a atingerii este suficientă pentru a declanșa activitatea în centrii planificării și motivării din creier, cu o contribuție esențială la excitație.

„Femeilor le place să se întrebe Ce mai urmează?”, spune Herbenick. „Starea mentală este crucială pentru excitarea mentală și orgasm”.

Atinge-i coapsele în direcția vaginului, dar retrage-te înainte de a ajunge la el. Suflă spre el sau trece-ți degetele foarte aproape, trezind pielea, spune Gardos.

„Astfel, vei transmite un tip foarte diferit de senzație, adică de contact efectiv.”

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here