6 lucruri rele care se întâmplă când trece o vreme fără sex

0
2335
„O fi adevărat că ce nu-i folosit se pierde?” Ei bine, din anumite puncte de vedere chiar este. Cel puțin când vorbim despre sex.
„O fi adevărat că ce nu-i folosit se pierde?” Ei bine, din anumite puncte de vedere chiar este. Cel puțin când vorbim despre sex.
Toată lumea știe că sexul „cu program regulat” e benefic pentru sănătate. Din păcate asta nu e întotdeuna posibil – poate partenerul e plecat din oraș sau poate ești single. Așa că merită să aflăm și cum recepționează corpul tău lipsa sexului pentru mai mult timp. Ca să știm de ce să ne ferim. Iată cele mai surprinzătoare 6 efecte negative.
1. Următoarea dată când o să faci din nou sex s-ar putea să nu fie la fel de plăcut.
Un studiu din 2008 din American Journal of Medicine arăta că bărbații de peste 50 de ani care nu mai sunt activi din punct de vedere sexual an un risc crescut de disfuncții erectile. Ceea ce are sens, dacă stai să te gândești puțin. Exploatarea la maxim a zonelor erogene și a mișcărilor care le înfioară cere exercițiu. Dacă nu îl ai, e posibil, într-adevăr, ca lucrurile să meargă mai puțin bine decât ar putea. Și totuși, dracul nu e chiar așa de negru. Chiar dacă ești single, cercetările arată că măcar ejaculatul regulat ajută la depășirea unor astfel de efecte.
2. Riscul de cancer la prostată crește dacă nici măcar nu te masturbezi.
Atunci când abstinența afectează inclusiv masturbarea, pot apărea probleme de sănătate. Mai multe studii au arătat că frecvența mare a ejaculării (adică de cel puțin 4-5 ori pe săptămână) merge mână în mână cu un risc scăzut de cancer la prostată. Așa că ia-ți niște servețele umede la îndemână și pune mâna la treabă, că-i sănătos!
3. Pot apărea fluctuații de tensiune.
O noapte fierbinte de dragoste chiar poate face lumea un loc minunat. Chiar dacă șeful îți suflă în ceafă și ai o groază de deadline-uri care te asasinează, dacă ai parte de sex lucrurile sunt ceva mai tolerabile.
Iar oamenii de știință ne spun că asta nu e deloc o simplă întâmplare. Sexul îți asigură un tonus bun prin efectele pozitive pe care le are asupra corpului. De pildă, o cercetare din 2006 din Biological Psychology arăta că cei cu o viață sexuală regulată au tensiunea arterială mai bune decât cei care nu au parte de așa ceva.

 

4. Ești mai stresat.

Și pentru asta știința dă explicații bune. Dr. Debra W. Soh, cercetător în neuroștiințe, spune că în timpul orgasmului sunt eliberate endorfine care contribuie la îmbunătățirea stării de spirit și la relaxare. Deci nivelul ridicat de stres al vieții de zi cu zi nu face decât să transforme abstinența sexuală în ceva cu atât mai frustrant.

5. Sistemul tău imunitar are de suferit. 

Orgasmul are un rol foarte important în buna funcționare a sistemului imunitar. Psihologii Carl Charnetski și Francis Brennan Jr. au realizat un studiu în care au analizat probe de salivă ale unor persoane care fac sex o dată sau de două ori pe săptămână. Probele conțineau o concentrație foarte mare de imunoglobulină A, un anticorp care ne e foarte util în lupta împotriva gripei. Ceea ce ar fi bine să luăm în seamă, acum că vine sezonul răcelilor.

 

6. Nici pentru performanța profesională lucrurile nu stau prea bine.

Perioadele de abstinență au, în mare, două momente. Mai întâi ești foarte excitat și doar o privire fugară spre un fund bine format te poate pune pe jar. Apoi însă devii extrem de nemotivat să încerci activ să depășești starea de lipsă sexuală. Se pare că efectele se văd inclusiv în domeniul profesional. În urma unui studiu de la Universitatea din Oregon a reieșit că membrii cuplurilor cu o viață sexuală activă sunt mult mai mulțumiți și la locul de muncă.

„O relație stabilă care include și împlinirea sexuală contribuie la productivitatea și la nivelul de satisfacție al angajaților. Iar asta le folosește și indivizilor și organizațiilor în care lucrează”, ne spune Keith Leavitt, profesor asociat la Universitatea din Oregon.

Așa că lipsa de sex ar putea fi o scuză bună de servit șefului data viitoare când nu reușești să termini proiectul înainte de deadline.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here