5 strategii inteligente care te scot din „friendzone”

0
3968

Este cea mai bună prietenă a ta, dar tu ai vrea mai mult. Nu ești însă sigur că și ea îți împărtășește dorințele. Cea mai simplă modalitate de a afla este să o întrebi, însă fără riscul ca asta să vă strice prietenia.

Un studiu publicat în Jurnalul Relațiilor Personale și Sociale, realizat pe un eșantion de 88 de perechi de prieteni de sex opus, a arătat că bărbații sunt mai des atrași de prietenele lor decât sunt ele de ei. De asemenea, bărbații sunt mai predispuși să interpreteze greșit semnalele transmise de o femeie, precum și cât de atrase sunt acestea de ei. Să începi o relație cu cea mai bună prietenă a ta e un lucru riscant. În primul rând, știți multe lucruri unul despre celălalt și s-ar putea ca începutul relației să fie ciudat pentru amândoi. În al doilea rând, dacă lucrurile între voi nu merg, nu vei pierde doar fata, ci și prietenia dintre voi, scrie menshealth.com. Dacă ai evaluat bine situația și ai decis că merită să îți asumi aceste riscuri, iată ce trebuie să faci:

Arată-i o altă față a ta

Poate te știe drept vechiul ei amic, pe care poate conta în orice situație, și până acum nici nu s-a gândit la posibilitatea de a începe o relație cu tine. Invit-o la o întâlnire și așteapt-o cu un aspect puțin diferit față de ce este obișnuită. Studiile arată că femeile apreciază un bărbat îmbrăcat la costum, dar că sunt reticente față de un tip care pare că petrece mult timp în fața oglinzii. În schimb, un stil casual este câștigător în orice situație. Alege o pereche de pantaloni închiși la culoare, un pulover cu anchior și acești pantofi cu un aspect masculin, care nu ar trebui să îi lipsească niciunui bărbat practic. Astfel, ea va vedea în tine ceva diferit față de ce știa și va începe să te privească, inevitabil, cu alți ochi.

Află dacă este disponibilă

Dacă prietena ta este implicată într-o relație deja, trece printr-o despărțire sau nu știe exact ce vrea, e un semn că trebuie să mai aștepți. „Va părea că încerci să profiți de oportunitate și riști să o faci să se simtă trădată”, spune sexologul Ian Kerner. În schimb, dacă deja petreceți mult timp împreună, ieșirile voastre seamănă cu întâlniri și există anumite gesturi romantice între voi, toate acestea sunt semne că este momentul să faci un pas în față.

Testează din timp terenul

Dacă ți-e teamă să nu fii refuzat, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să testezi puțin terenul înainte să îi mărturisești ce intenții ai. Vorbește despre cum ar trebui să o trateze un bărbat și ce ai face tu dacă ați fi împreună, apoi urmărește-i reacțiile. Dacă observi că zâmbește stânjenită și schimbă subiectul, atunci înseamnă că vrea să fiți doar prieteni sau că nu este încă pregătită să ducă relația voastră la alt nivel. Însă dacă îi trezești interesul și începe să te privească mai curioasă ca de obicei sau îți pune și alte întrebări despre relația voastră ipotetică, este un semn bun.

Găsește momentul și locul potrivit

Reacția ei depinde foarte mult și de momentul sau locul în care alegi să îi spui că vrei să fiți împreună. „Femeile sunt foarte sensibile cu privire la contextul în care discută anumite lucruri. Chiar dacă simte același lucru față de tine, s-ar putea să nu se simtă suficient de confortabil să recunoască asta”, susține Kerner.

Soluția este să îi faci mărturisirea într-un moment în care sunteți doar voi doi, într-un loc liniștit. Îi poți propune să ieșiți împreună la cină sau la o plimbare. Ideal ar fi să creezi un context cât mai romantic și să o surprinzi, să îi arăți și o altă latură a ta, pe care ea nu a avut șansa să o vadă până acum.

Stabiliți niște reguli clare

Odată ce ați decis să fiți împreună, va trebui să faceți un pact, astfel încât prietenia voastră să nu dispară, chiar dacă relația nu funcționează. Este dificil să treci de la prietenie la o relație, dar și mai greu să redeveniți amici, dacă lucurile nu merg. Totul depinde de cât de dispuși sunteți amândoi să faceți eforturi pentru a nu pierde nimic din ce aveți.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: solominviktor

(P) Articol realizat împreună cu LaScarpa

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here